REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalais garsėjantys Didžiosios Britanijos sunkaus svorio boksininkai Davidas Haye ir Dereckas Chisora ketina savo neapykantą vienas kitam išlieti liepos 14 dieną futbolo komandos „West Ham United“ stadione. Apie tai jie paskelbė pirmadienį Londone surengtoje spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

D. Chisora iššūkį savo tautiečiui metė dar vasario 19 dieną po kruvinų muštynių su juo spaudos konferencijoje, skirtoje dvikovai su ukrainiečiu Vitalijumi Kličko apibendrinti.

REKLAMA

Nei D. Haye, nei D. Chisora neturi britų bokso licencijos. Pirmojo licencija baigė galioti tuomet, kai jis 2011 metų rudenį paskelbė apie karjeros pabaigą, o antrajam ji buvo atimta po skandalingų muštynių spaudos konferencijoje.

Nepaisant to, abu sugebėjo apeiti kliūtis leidimus tarpusavio dvikovai gavę iš Liuksemburgo bokso federacijos. Spaudos konferencijoje po atviru dangumi abu boksininkai buvo atitverti metaline tvora ir apsupti galingo sudėjimo apsaugos darbuotojų. Tačiau boksininkams tai netrukdė pradėti žodžių mūšį.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad Dereckas turi patvarų žandikaulį, nes jei tokio neturėtų, būtų išverstas iš koto jau pirmame dvikovos su V. Kličko raunde, - kalbėjo D. Haye. - Stengiausi jį nokautuoti Miunchene pats, tačiau dabar turėsiu geresnę galimybę jį nutildyti.“

Skolingas neliko ir D. Chisora: „Jam pasisekė tas vienas smūgis Miunchene. Davidai, tu laimi 1:0, tačiau ateik liepos mėnesį į ringą ir aš išspardysiu tau užpakalį. Tavo kalbos - pigios. Tu daug kalbi, tačiau ringe daugiau nieko nesugebi.“

31 metų D. Haye buvo pasaulio čempionas svorio kategorijoje iki 90,7 kg, vėliau iškovojo planetos sunkaus svorio čempiono titulą pagal WBA versiją, kai įveikė rusų milžiną Nikolajų Valujevą. 2011 metų vasarą šio trofėjaus neteko po pralaimėtos dvikovos ukrainiečiui Vladimirui Kličko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Haye profesionaliame ringe kovėsi 27 kartus, iškovojo 25 pergales (23 - nokautu) ir dukart pralaimėjo, o 28 metų D. Chisora per 18 dvikovų laimėjo 15 kartų (9 - nokautu) ir triskart patyrė pralaimėjimo kartėlį.

Boksininkų atstovai tikina, kad viskas yra legalu, tačiau vokiečių ir anglų bokso federacijų atstovai tikina, kad tai galutinai užtrauks gėdą šiam sportui. Anot jų, čia reikėtų Europos bokso sąjungos griežtos pozicijos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Skandalingasis D. Chisora neteko bokso licencijos

Skandalingajam D. Chisorai gresia griežtos sankcijos

S. Maslobojevas: nesuvokiu pergalės be nokauto

TOP 10: geriausios pasaulyje moterys kovotojos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų