REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Saulius Stoma įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo Vyriausybė įpareigojama iki rugsėjo 1-osios parengti ir Seimui pateikti Ypatingojo prokuroro departamento Generalinės prokuratūros sudėtyje steigimo įstatymo projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak S. Stomos, Ypatingojo prokuroro departamentas veiktų Generalinės prokuratūros sudėtyje, tačiau jo jurisdikcijai priklausančiuose reikaluose generalinis prokuroras neturėtų teisės kištis. „Ypatingasis prokuroras atliktų tyrimus, susijusius su politikų, aukštų pareigūnų, teisėjų, prokurorų taip pat kitų asmenų, įtariamų stambaus mąsto organizuotu nusikalstamumu ir korupcija, veikla. Kartu jis būtų atsakingas už išskirtinės reikšmės, didelį atgarsį visuomenėje sukėlusias bylas“, - teigia Seimo narys.

REKLAMA

„Šį projektą rengiau imdamas pavyzdį iš Slovakijos, kurios konstitucinė sandara yra labai panaši į Lietuvos. Ten specialiojo prokuroro institucija sėkmingai veikia jau nuo 2003 m. Atsižvelgdamas į tai, jog politinės korupcijos bylos Lietuvoje dažnai nėra ištiriamos, o gyventojai nepasitiki teisėsaugos veiksmais įtakingus asmenis liečiančiose bylose, siūlau ir Lietuvoje įkurti nuo pašalinių įtakų maksimaliai apsaugotą instituciją“, - sako S. Stoma.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų