REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausio lygio teniso kamuoliukai tausoja žaidėjų sveikatą. Todėl Vilniaus teniso akademija nedvejojo rinkdamasi kamuoliukus savo auklėtiniams. Nuo šiol visi Vilniaus teniso akademijos (VTA) auklėtiniai treniruojasi su populiariausiais pasaulyje kamuoliukais „Wilson US Open“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Wilson“ produkciją Lietuvoje platinančios bendrovės „ProSport“ vadovas Edvinas Paulauskas neslepia – sutartis su Vilniaus teniso akademija yra investicija į ateitį.

REKLAMA

„Kai žaidėjas pabando gerus kamuoliukus ir raketes, jam ir vėliau norisi su tokiais žaisti“, - teigė verslininkas. Nors kamuoliukas – mažiausia teniso inventoriaus dalis, jo kokybė labai svarbi. „Wilson US Open“ jau daug metų yra ne tik populiariausi, bet ir elastingiausi kamuoliukai pasaulyje.

„Elastingumas – labai svarbi kamuoliuko savybė. Tenise yra didelė blogybė – vibracija. Ji atsiranda po kamuoliuko smūgio į raketės stygas ir pasiekia riešą, alkūnę, petį. Kuo elastingesnis kamuoliukas, kuo greičiau po smūgio grįžta į pradinę formą, tuo mažiau ta vibracija juntama, mažiau kenkiama sveikatai“ – pasakojo VTA vyr. trenerė  Edita Liachovičiūtė

REKLAMA
REKLAMA

Kamuoliukas sudarytas iš oro pripildyto guminio branduolio ir plaušo. Kad guma kuo ilgiau nepraleistų oro ir išlaikytų elastingumą, naudojamos specialios medžiagos. Nuo kurių labiausiai priklauso kamuoliuko kokybė. Nekokybiškas, per kietas kamuoliukas treniruotės metu žaloja žaidėjo riešą, alkūnes.

„ProSport“ skiria VTA kelis tūkstančius kamuoliukų, o jei reikia daugiau, sudaro sąlygas juos įsigyti su itin didele nuolaida.

„Tai labai didelė parama, kadangi 400 auklėtinių turinčiai teniso akademijai, per mėnesį reikia nuo nuo 1000 iki 1500 naujų kamuoliukų“ – teigė E. Liachovičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Teniso kamuoliuką susidėvėjimui įtakos turi ne tik treniruočių intensyvumas, bet ir aikštės danga. SEB arenoje, kur vyksta VTA treniruotės, danga kieta, ant jos žaidžiant labai greitai dėvisi kamuoliukų plaušas. Sereikiškių parko aikštyne, žaidžiant ant grunto, kamuoliukas gali būti naudojamas ilgiau“, - pasakojo prekinio ženlo „Wilson“ atstovas.

„Teniso žaidime svarbu ir aukščiausios kokybės raketės stygos, todėl VTA auklėtiniams skyrėme ir „Wilson“ gamintojo rakečių. Mes siekiame, kad vaikai pirmuosius žingsnius tenise žengtų žaisdami su kokybiškais kamuoliukais ir raketėmis, su kuriais išsiugdytų teisingus įgūdžius ir nepakenktų savo sveikatai“, - pasakojo „ProSport“ vadovas.

REKLAMA

„Wilson“ seniausias teniso pasaulyje prekės ženklas, 2014-aisiais švęsiantis šimtąjį jubilieją. Ne tik tenise, bet ir kitose sporto šakose „Wilson“ yra lyderiaujanti kompanija. Ypač tvirtos šio ženklo pozicijos golfe, krepšinyje, beisbole, amerikietiškajame futbole, badmintone, skvoše.

Pagrindinis „Wilson“ biuras yra Čikagoje. Pačioje kompanijoje dirba daugiau nei 1 600 darbuotojų, o atstovybės yra daugiau nei 100 šalių. Europinis „Wilson“ padalinys yra įsikūręs Miunchene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų