REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visai neseniai dienos šviesą išvydo naujas ir unikalus leidinys „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“. Tai iliustruotas kelionių žinynas, kuris suteikia galimybę kiekvienam suorganizuoti neišdildomų įspūdžių kupiną kelionę po gražiausias Lietuvos vietas. Šis kelionių žinynas išskirtinis tuo, jog skaitytojui nereikia būti kelionių organizavimo ekspertu, kad jis suvoktų pateiktą informaciją, – užtenka tik žinoti, kur keliauti, pasirinkti transporto priemonę ir išsirinkti kelionės tikslą. Visa kita informacija yra pateikta leidinyje – jame nurodyta 1 100 vertingiausių šalies objektų, kurie išsidėstę po visą Lietuvą. Visos vietovės suskirstytos apylinkėmis, todėl paprasta aplankyti reikšmingiausius to regiono objektus. Taip pat žinyne rasite 70 parengtų maršrutų pėsčiomis ir automobiliu, detalius 1:250 000 mastelio žemėlapius su pažymėta kelionės eiga, informacines lenteles su maršruto ilgiu, trukme bei kita reikalinga informacija keliaujantiems.

REKLAMA
REKLAMA

Visi 1 100 pateikti kelionių objektai yra informatyviai aprašyti, kad skaitytojas visada turėtų reikiamą informaciją. Taip pat žinyne rasite daug tikrų ir legendomis apipintų faktų, kokybiškų iliustracijų ir įdomių aprašymų, pateikiančių trumpą istoriją apie kiekvieną nurodytą objektą. Kiekvieno maršruto pradžioje yra lentelė su pažymėtomis lankomos teritorijos teikiamomis infrastruktūros galimybėmis – poilsio aikštelėmis, stovyklavietėmis, maisto ar ūkinių prekių parduotuvėmis, maitinimo paslaugomis bei maudymosi vietomis. Knygos rengėjai daugelį maršrutų sudarė taip, jog jis kirstų didesnį miestą, kuriame yra degalinė, parduotuvė ar kavinė, ir siektų vandens telkinį, kur būtų galima surengti iškylą bei atsigaivinti maudynėmis.

REKLAMA

„Įdomiausios kelionės po Lietuvą“ skaitytojus supažindina ne tik su didžiausiais Lietuvos miestais ir visų mėgstamu pajūriu, bet ir mažais miesteliais, kurių grožis praturtina visą Lietuvos kraštą. Knygoje lankytini objektai suskirstyti į dvi grupes – viešo ir riboto lankymo. Be jokių kliūčių apžiūrėsite architektūros ir gamtos paminklus, piliakalnius, pažintinius takus. Riboto lankymo objektams priskiriami muziejai, žymių žmonių tėviškės, religinės šventovės, dvarai, saugomos gamtos teritorijos, pasienio ruožai. Kelionių vadovas pateikia visą reikiamą informaciją ir nuorodas, kur galima sužinoti lankymo valandas bei rasti visus reikalingus kontaktus. Tad organizuojant kelionę neturėtų kilti jokių sunkumų dėl informacijos stokos.

REKLAMA
REKLAMA

Žinyne nurodyti ir aprašyti garsiausi Lietuvos piliakalniai bei bažnyčios, kurių gausu visose vietovėse. Kiekviena iš jų yra unikali, savita ir ypatinga. Taip pat nurodomi nacionaliniai parkai, besipuikuojantys nuostabiais kraštovaizdžiais, bei vandens ir nuotykių parkai, padėsiantys patirti adrenalino jausmą bei energijos antplūdį. Gimtajame krašte yra šimtai muziejų, kurie verti dėmesio, tačiau dažniausiai lankomi užsienio svečių. Taigi knyga padeda sužinoti visą reikiamą informaciją apie Lietuvos muziejus, jų vietą ir tematiką, todėl nebus sudėtinga aplankyti bent keletą iš jų. Istorijos ir architektūros mėgėjams leidinyje nurodyti ir Lietuvos dvarai, pilys, išsiskiriantys savo architektūra, tradicija ir istorija.

Leidiniui paruošti prireikė ketverių metų. Pasak leidinio sudarytojo Vytauto Kandroto: „šiuo leidiniu siekėme paskatinti vietinį turizmą, keliavimo kultūrą ir Lietuvos pažinimą“. Su kelionių vadovu patirsite ne tik ypatingą nuotykį, bet ir sužinosite daugybę įdomių dalykų apie Lietuvą bei žymiausius jos objektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų