REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausioje Lietuvoje Sostinės krepšinio mokykloje lankėsi Lietuvos rinktinės ir Maskvos CSKA klubo fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius. Rinktinės stovyklos išvakarėse specialistas SKM treneriams skaitė seminarą apie vaikų fizinį parengimą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Seminaro temą E. Kandratavičius pasirinko itin įdomią – jėgos pratimai vaikams. Tai, anot E. Kandratavičiaus, yra problematiškas dalykas, mat iki šiol tarp vaikų trenerių yra gaji nuomonė, kad jėgos pratimai vaikams nereikalingi ar net kenksmingi.

REKLAMA

Fizinio rengimo specialistas, remdamasis profesionaliais užsienio šaltiniais bei savo ilgamete patirtimi, paneigė tokią nuomonę. E. Kandratavičius išryškino jėgos pratimų svarbą ir naudą augančiam sportuojančių vaikų organizmui bei pademonstravo daugybę tokių pratimų pavyzdžių.

Svečias teigė, kad dabartiniai vaikų krepšinio treneriai per mažai dėmesio skiria tokio pobūdžio treniruotėms. Viena to pasekmių – dažnesnės traumos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tarp gero ir labai gero trenerio nėra daug skirtumų, - teigė E. Kandratavičius, - Labai geras treneris neapsiriboja vien krepšinio mokymu. Toks treneris stengiasi, kad vaikai būtų visapusiškai fiziškai pasirengę, mat iš krepšinio mokyklas lankančių vaikų nedaugelis tampa profesionalais. Bet jei mes juos tinkamai paruošime, net ir netapę profesionaliais krepšininkais jie bus fiziškai stipresni, mažiau sirgs, išvengs įvairių kaulų ligų“.

Seminare Lietuvos rinktinės trenerio nurodymus atliko Karolio Čyžiaus treniruojami 2000 m. gimę SKM auklėtiniai. Jų fizinį pasirengimą E. Kandratavičius įvertino gerai. Anot jo, šie vaikinai yra tikrai gabūs – tai galima matyti iš to, kaip greitai jie įsisavina pademonstruotus pratimus, stengiasi juos kuo geriau atlikti.

Tai buvo jau trečias SKM organizuojamas seminaras trenerių kvalifikacijai kelti. Šiemet mokykloje lankėsi ir seminarus skaitė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kęstutis Kemzūra ir devyniolikmečių rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų