REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija kreipėsi į Ministrą Pirmininką, norėdama gauti informaciją dėl Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo darbų eigos.

REKLAMA
REKLAMA

„Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procese Lietuva vėluoja atlikti nemažai projektų, o užbaigiant darbus susiduriama su reikšmingu finansavimo trūkumu – tokią išvada dar šių metų vasario mėnesį paskelbė Europos audito rūmai. Audito rūmų duomenimis, Ignalinos AE uždarymo darbams trūksta 1,48 mlrd. eurų. Auditoriai taip pat teigia nustatę, kad laikinos panaudoto kuro saugyklos projekto bendrosios išlaidos padidėjo daugiau kaip 15 procentų“, - sako Seimo opozicijos lyderis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Seimo LSDP frakcijos rašte Ministrui Pirmininkui atkreipiamas dėmesys, jog žiniasklaidoje pasirodė informacija,  kad dėl IAE uždarymo darbų generalinio rangovo Rusijos kapitalo bendrovės „Nukem Technologies“ atsiskaitymo už atliktus darbus vėlavimo statybos bendrovė „Vėtrūna“ galimai sustabdė savo veiklą.

Todėl socialdemokratai klausia Vyriausybės vadovo, ar atliktas išsamus projekto finansavimo bei darbų poreikio vertinimas, kokia nustatyta projekto įgyvendinimo pažanga bei kokie veiksmai dar neatlikti. Taip pat nori sužinoti, kokios nustatytos pagrindines IAE uždarymo vėlavimo priežastys, vykdant šių projektų įgyvendinimo monitoringą bei kokių veiksmų imamasi vėlavimo priežastims pašalinti. Seimo LSDP frakciją domina, kaip sprendžiamas klausimas dėl IAE uždarymui trūkstamų lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų