REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atpigo pieno produktai ir senojo derliaus bulvės

Nuo ankstyvo pavasario dėl krintančių pieno supirkimo kainų grūmėsi ūkininkai ir perdirbėjai, o neseniai šios kovos rezultatus pajuto pirkėjai – pieno produktai atpigo ir parduotuvėse, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Maximos“ atstovės Olgos Malaškevičienės, pieno produktų kainos mažėja kiekvieną pavasarį, kai karvės išleidžiamos į ganyklas ir sumažėja išlaidos jų priežiūrai. Tačiau rudenį kainos vėl pakyla.

REKLAMA

Šiemet, O. Malaškevičienės teigimu, per daugiau nei mėnesį „Maxima“ tinklo parduotuvėse atpigo apie 150 skirtingų pieno produktų – tai maždaug kas šeštas pieno produktas, pagamintas Lietuvoje.

„Iki“ tinklo atstovo Valdo Lopetos pastebėjimu, šiuo metu visi Lietuvos pieno produktų tiekėjai mažina didžiosios savo asortimento dalies kainas.

Labiausiai pinga grietinė (6-14 proc.), mažiau – pienas (2–4 proc.).

Kaip rodo produktukainos.lt tinklapio duomenys, per praėjusią savaitę pigo ne tik pienas, bet ir daržovės, ypač senojo derliaus nefasuotos lietuviškos bulvės (-20,97 proc.) Tiesa, įdomu pastebėti, kad fasuotos tokios rūšies bulvės per savaitę pabrango (8,96 proc.)

REKLAMA
REKLAMA

Lyginant metų būtiniausių maisto produktų pokytį, didžiausias kritimas užfiksuotas bulvių kategorijoje (-76,44 proc.), brangimas – vištų kiaušinių segmente (45,96 proc.)

Su visa maisto produktų kainų pokyčiu lentele siūlome susipažinti čia:

 

Maisto produktų kainos (ŽŪMPRIS) (nuotr. Gamintojo)Maisto produktų kainos (ŽŪMPRIS  duomenys)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų