REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) skelbia dviejų užsienio kalbų – vokiečių ir prancūzų – valstybinių brandos egzaminų rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų rezultatai nesiskiria nuo pernykščių. Kaip ir praėjusiais mokslo metais, prancūzų kalbos egzaminą išlaikė visi kandidatai (laikė 71). Vokiečių kalbos iš 389 neišlaikė vienas; pernai teigiamo vertinimo ribos taip pat neperžengė vienas kandidatas.

REKLAMA

Rezultatus moksleiviai gali sužinoti prisijungę prie rezultatų skelbimo sistemos adresu http://rezultatai.nec.lt per Elektroninės valdžios vartų portalą arba iš duomenų tvarkytojo (mokyklos) gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu, kurį bus privaloma pasikeisti prisijungus pirmą kartą.

Oficialūs rezultatai mokykloms, kaip jau įprasta, bus pateikiami NEC duomenų perdavimo sistema ir atsiunčiant vertinimo komisijos pirmininko ir Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus pasirašytus protokolus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir pernai, NEC sudaro moksleiviams galimybę internetu pamatyti ne tik egzamino rezultatą, bet ir patį darbą (atsakymų lapą), užpildytą egzamino metu ir pateiktą vertinti. Kadangi toks susipažinimo su įvertintu darbu būdas naudojamas tik antrus metus, NEC laukia nuomonių ir pastabų dėl šios naujovės el. paštu [email protected] arba telefonu 8-5-2756180.

NEC primena, kad pagal 2012 m. brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašą kandidatai apeliacijas gali pateikti mokyklos direktoriui per tris darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija baigsis birželio 18 d. fizikos egzaminu. Visų valstybinių brandos egzaminų rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų