REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ieškau nekaltos mergaitės. Esu simpatiškas, švelnus, kultūringas vaikinas. Padovanok man savo pirmąją naktį ir atsilyginsiu dėmesiu, švelnumu ir solidžia materialine parama. Skelbimas tikras“, – tokiu skelbimu internete merginas vilioja 27-erių Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokių „Tomų“, „Julių“ ar „Antanų“, surinkus įvairių skelbimų tinklalapių paieškos laukeliuose žodį „Nekaltybė“, galima rasti ne vieną ir tikrai ne du. Balsas.lt atliko eksperimentą ir išsiaiškino, kiek turtingi vyrai yra pasiryžę sumokėti už nekaltą merginą. Pateikiame išsamų dviejų žmonių susirašinėjimą. Straipsnio tikslas yra parodyti, kad už gražių žodžių ir siūlomų „pasakiškų“ pinigų gali slypėti pinklėsprekyba žmonėmis ir įtraukimas į prostituciją.

REKLAMA

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad nekaltas mergaites perkančio straipsnio „herojaus“ Tomo skelbimas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 4200 kartų. Kiek iš peržiūrėjusių skelbimą merginų atitiko keliamus reikalavimus – neaišku, bet iš susirašinėjimo su Tomu tampa akivaizdu, kad pardavusių nekaltybę pasitaikė.

Trumpa pažintis

Virtuali straipsnio herojė Arūnė „susidomėjo“ galimybe užsidirbti „parduodant savo nekaltybę“. Prisistatymo laiške mergina rašė:

REKLAMA
REKLAMA

Sveikas, Tomai. Pastebėjau tavo patrauklų skelbimą. Bet nežinau, ar nesi koks sukčius. Todėl iš pradžių neketinu duoti nei telefono, nei nuotraukos. Jei skelbimas tikras ir tikrai ketini pirkti nekaltybę, galėčiau ją pasiūlyti. Pirma papasakok apie save ir atsakyk į klausimus. Kuo užsiimi? Ar turi žmoną? Kur galėtume susitikti? Kiek sumokėtum už nekaltybę? Ar paramą teiktum tik vieną kartą? Ar galėtume vėliau tęsti bendravimą? Aišku, jei pridėsi nuotrauką, tai atrodys dar patikimiau. Lauksiu atsakymo.

Atsakymo į šį laišką teko laukti visą savaitgalį. Tačiau pirmadienį, apie 11 val., Arūnės elektroninio pašto dėžutėje jau buvo „įkritęs“ Tomo atsakymas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikutė. Malonu, kad Tave sudomino mano skelbimas. Tikrai nesu sukčius, gali dėl to būti rami. Esu verslo žmogus, labai užsiėmęs, todėl tokiu būdu ir ieškau merginos, ir, žinoma, ieškau būtent nekaltos, nes noriu, kad būčiau merginai pirmas. Esu nevedęs, taigi žmonos neturiu. Susitikti mes galėtume bet kur, kur tik Tau būtų patogu, aš galiu atvažiuoti bet kur. Dėl paramos Tu turėtum apsispręsti pati, kiek norėtum gauti iš manęs pinigėlių, o aš pasistengčiau išpildyti Tavo norus. Kadangi ieškau ne vienkartinių nuotykių, tai susitikti galėsime pakankamai dažnai ir parama kiekvieną kartą bus tokia, kokią mes sutarsime. Dėl mano nuotraukos tai nesupyk, bet jos tikrai niekada ir niekam nesiunčiu, nenoriu, kad mano nuotraukos paskui klaidžiotų kažkur internete, tačiau nesijaudink, esu tikrai labai simpatiškas vaikinas. Lauksiu Tavo atsakymo.

REKLAMA

Derybos dėl pinigų

Sulaukusi Tomo laiško Arūnė „suglumo“. Mandagus tipas pasitaikė. Kreipdamasis į merginą, „Tu“ visada rašė iš didžiosios raidės. O ir raštingas vyras pasirodė, klaidų praktiškai nedarė. Bet iš mandagumo neišgyvensi, todėl pats metas buvo pereiti prie pinigų.

Tuomet patikslink, iš kokio esi miesto? Studijos man baigėsi, todėl turiu užsitikrinti ateitį kitiems metams. Pinigų reikia mokslams. Metams jie kainuoja 6 tūkst. litų. Todėl bent už pirmąjį kartą norėčiau gauti bent 3 tūkst. litų. Kiti susitikimai galėtų kainuoti gerokai mažiau. Suprantu, kad suma didelė, bet turiu tikslą, kuriam reikia sukaupti nemenką sumą. Be to, dėl ankstesnių metų teko imti paskolą, kurią vis dar bandau grąžinti. Ar tokia suma neatrodo per didelė? Jei taip, tada apibūdink savo galimybes.

REKLAMA

Atsakymo į šį laišką sulaukta kitos dienos (šio antradienio) rytą. Tomas rašė: „Labukas. Pasakysiu atvirai, tokios sumos negaliu skirti. Daugiausia ką galėčiau, tai 1 tūkst. litų. Jei bus įdomu, lauksiu atsakymo.

Tačiau nespėjęs sulaukti greito atsakymo jau rašė antrą laišką: „Labas, tai kaip matau nesudomino mano suma Tavęs? O jei pasiūlyčiau 2000 litų, gal tuomet būtų priimtiniau?

Į šį laišką Arūnė jau spėjo atsakyti, tiesa, lengvai nusileisti ji neketino. Supraskit, pinigai juk šventam tikslui – mokslams apmokėti...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keista derėtis dėl tokių dalykų. Tačiau turėsiu atsiprašyti, nes radau tokį vieną variantą, kuris pasiūlė 3 tūkst. litų. Ir vienintelis dalykas, kuris iki šiol stabdė, tai to vyro išvaizda. Bet pinigų reikia mokslams, todėl teks tau atsakyti...

Dėl tikslumo reikia paminėti, kad šios derybos vyko vos 2 valandų intervale. Prasidėjusios iš ryto jos baigėsi apie 12 val. Tomas dėl Arūnės užgaidų ūpo neprarado: „O jei aš Tau pasiūlysiu 3 tūkst. litų? Gal tuomet nereiktų to daryti su tuo nemalonios išvaizdos vyru?“

REKLAMA

Ne pirma ir ne paskutinė

Susitarus dėl sumos, Arūnė nutarė pasmalsauti: „Ar dažnai perki merginas-moteris? Labai mėteisi dėl sumos, tai nenoriu, kad vėliau gailėtum tiek skirti, todėl gerai pagalvok dar. Jei viską sutarsim kitą savaitę galėsim susitikt. Kokių pageidavimų turėtum?

Tomas atsakė, kad sutinka mokėti, tačiau tik tokiu atveju, kai mergina yra tikrai nekalta: „O šiaip tai merginų neperku. O dėl gailėjimo, tai negaila, nesijaudink. Dėl pageidavimų, tai jokių ypatingų neturiu, tik žinoma norėčiau pamatyti Tavo foto prieš susitinkant.

REKLAMA

Bet Arūnė neatlyžo ir toliau uždavinėjo nepatogius klausimus: „O jau esi pirkęs nekaltą merginą? Galbūt tą darei ne vieną kartą? Kiek joms mokėdavai?

Tomas patvirtino, kad yra tekę taip daryti (mokėti merginai už nekaltybę). O daugiausia, kiek yra tekę mokėti – 3000 litų. Ir laiško pabaigoje priduria, kad „šiaip daugiau ir nemokėtų“.

Ir pabaigai Arūnė dar nutaria pasitikslinti: „Na matai, 3 tūkst. litų yra normali kaina. Problema, kad su kitom pabandei kartą ir viskas. O man reikėtų ne tik to karto, bet ir paramos studijų metu. Tarkim apmokėt buto nuomą, kitus poreikius...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tomas ir toliau trykšta naiviu nuoširdumu: „Aš ieškau ne vienkartinio nuotykio, o dėl buvusių kartų, tai pačios merginos nenorėjo tolimesnio bendravimo. Taip kad, jei norėsi – būsi kaip princesė.

Bet tapti „princese“ Arūnė nepanoro...

Slypi pavojai

Lietuvos Caritas socialinė darbuotoja ir Kauno skyriaus koordinatorė Jolita Juškevičienė portalui Balsas.lt pasakojo, kad už tokių kaip Tomo ir panašių skelbimų gali slypėti bet kas.

„Tikrai pakankamai dažnai tokiu keliu merginos ir moterys yra įtraukiamos į prostituciją. Nusikaltėliai turi savo schemą. Ypač tai susiję su nepilnametėmis. 18 metų neturinčios merginos yra įtraukiamos į prostituciją ir išnaudojamos Lietuvoje, o kai sulaukia pilnametystės, jas parduoda į užsienį. Greičiausia taip elgiamasi, nes nepilnametę išvežti iš Lietuvos yra labai rizikinga, o ir numatytos bausmės yra griežtos“, – pabrėžė J. Juškevičiūtė.

REKLAMA

Anot Balsas.lt pašnekovės, tiesiai šviesiai užsiimti prostitucija niekas nesiūlo, nes žino, kad dažniausia merginos atsisakys: „Siekiant prisivilioti ir pasinaudojami pavienių asmenų skelbimai. Po pirmo susitikimo pasakoma, kad yra draugų, kurie taip pat galėtų dosniai sumokėti už sekso paslaugas. Taip nepastebėtai mergina pradeda skęsti prostitucijos liūne.“

O išbristi yra sunku, nes tokios merginos moraliniai aspektai būna palaužti. Ji slepia tai nuo artimųjų ir draugų, nors pati išgyvena tikrą dramą. Tokios paslaptys sukuria socialinę atskirtį.

Šiuo metu seksualinių paslaugų teikimas ir jų pirkimas Lietuvoje baudžiamas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Atsakomybė numatyta abiem pusėms. Tačiau už prostituciją per metus Lietuvoje nubaudžiama apie 300 moterų, o jų paslaugas perkantys asmenys įkliūva retai, vos 10 vyrų per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų