REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pekino gyventojus nejuokais išgąsdino praėjusią savaitę virš miesto pasirodęs grybo formos debesis, panašus į atominės bombos sprogimo sukeltą milžinišką dulkių sūkurį, pranešė „Dailymail.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis debesis danguje buvo pastebėtas apie septintą valandą vakaro. Debesies dydis siekė kelis kilometrus, jis virš Pekino kybojo maždaug valandą, sakoma pranešime. Be to, iš šio milžiniško debesies nuolat žaibavo, o tai reginiui suteikė papildomo dramatizmo.

REKLAMA

Tačiau mokslininkai, skirtingai nei įbauginti miestelėnai, šio vaizdo nevadino artėjančios Apokalipsės ženklu: pasak jų, nors tai labai retas, tačiau visiškai įprastas atmosferos reiškinys. Kinijos nacionalinio atmosferos tyrimų centro atstovų teigimu, tai tebuvo labai didelio dydžio  kamuolinis lietaus debesis. Jo neįprasta forma susidarė dėl to, kad iš pradžių debesis plėtojosi vertikaliai, tačiau, susidūręs su šiltesniais oro sluoksniais, ėmė augti horizontalia kryptimi.

Neįprastą debesies švytėjimą ekspertai aiškina tuo, kad saulei leidžiantis buvo gana ryškus raudonas foninis apšvietimas.

Tai, ką žiūrėdami į neįprastą debesį galėjo jausti Pekino gyventojai, galima pabandyti atspėti žiūrint šį vaizdo siužetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų