REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentinės grupės „Už vaiko teises“ nariai kreipėsi į atsakingas institucijas, prašydami užtikrinti, kad pedofilijos byloje liudijusiai mažametei nebūtų daromas psichologinis ar kitoks poveikis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žiniasklaidoje buvo pasirodę mažametės motinos teiginiai, kad mergaitė ima keisti ankstesnius parodymus pedofilijos byloje, kuri jau yra teisme, o pagal visame civilizuotame pasaulyje priimtas normas ji negali būti iš naujo apklausiama. Atsižvelgiant į tai, kad pati motina yra suinteresuota pakeistais dukros parodymais bei tai, jog parodymai neva keičiami praėjus vos mėnesiui nuo mergaitės perėmimo, kyla abejonių dėl galimai vaikui daromo neleistino psichologinio ar kokio kitokio poveikio“, – tvirtina parlamentinės grupės „Už vaiko teises“ pirmininkas Saulius Stoma.

REKLAMA

Parlamentinės grupės kreipimesi prašoma atsižvelgti ir į Lietuvos pediatrų draugijos reiškiamą susirūpinimą dėl objektyvios informacijos dėl vaiko sveikatos būklės nebuvimo bei prašymą sudaryti sąlygas gauti išsamią ir patikrinamą informaciją apie pastarąjį mėnesį atliktų vaiko fizinės, psichinės sveikatos bei psichologinės būklės tyrimų rezultatus.

„Nemažai psichologų, psichiatrų, dabar jau ir pediatrų reiškia tokią poziciją dėl mergaitės būsenos ir nežinios dėl jos, tačiau į jų poziciją nėra reaguojama. Todėl raginame atsakingas institucijas atsižvelgti į visiškai pagrįstus profesionalų prašymus“, – sako grupės pirmininkas, Seimo narys S. Stoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų