REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniaus 2-asis apylinkės teismas turėtų paskelbti nuosprendį vadinamojoje „signatarų“ Alvydo Medalinsko, Romualdo Ozolo ir Bronislovo Genzelio, rengusių kovo 17 d. mitingą Nepriklausomybės aikštėje, byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Bylą nagrinėti teismas baigė birželio 19 d. Mitingą prie Seimo surengusiems visuomenininkams A. Medalinskui, R. Ozolui ir B. Genzeliui gresia administracinė atsakomybė už Susirinkimų įstatymo nuostatų pažeidimą.

REKLAMA

Visuomenininkams surašytuose administracinės teisės pažeidimo protokoluose nurodoma, kad jie, rengdami mitingą, nesilaikė susirinkimo organizavimo tvarkos. Pagal savivaldybės išduotą leidimą, mitinguoti buvo leidžiama nuo 15 val. teritorijoje prie Seimo šalia automobilių stovėjimo aikštelės, tačiau visuomenininkai mitingą surengė nuo 14 val. kitoje Seimo rūmų pusėje.

Visuomenininkai teismo proceso metu savo kaltės nepripažino ir reikalavo, kad atsakomybėn už tyčinį trukdymą surengti mitingą laiku ir numatytoje vietoje būtų patraukti Vilniaus miesto savivaldybės valdininkai.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė yra pareiškusi, kad yra nustebusi dėl pradėto šio teismo proceso.

Tuo tarpu Premjeras Andrius Kubilius, vertindamas teismo procesą, yra sakęs, kad pilietinis aktyvumas yra sveikintinas, tačiau tai turi būti daroma laikantis taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų