REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 2 d. Seime turėjo vykti Seimo nario Sauliaus Stomos ir grupės visuomenininkų spaudos konferencija, kurioje būtų pristatytas „Lietuvos sąrašas“ ir jo tikslai. Tačiau Seimo Ryšių su visuomene skyrius šeštadienį pranešė atšaukiantis leidimą, atsižvelgdamas į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino nuomonę bei galimą Seimo rinkimų įstatymo pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimų įstatymo 54 str. numato, kad  draudžiama naudotis tarnybine padėtimi, vykdant bet kokią rinkimų agitaciją, sudaryti sau ar partijai išskirtines rinkimų agitacijos sąlygas. „Prašydamas surengti šią spaudos konferenciją įstatymui nenusižengiau, nes nesu registravęsis kaip kandidatas dalyvauti Seimo rinkimuose, nepriklausau jokiai partijai, todėl nesuprantu, kaip šis prašymas gali būti traktuojamas kaip naudojimasis tarnybine padėtimi“, – sako Saulius Stoma.

REKLAMA

„Tačiau įdomiausia, kad rekomendaciją neleisti rengti spaudos konferencijos pateikė net ne Etikos ir procedūrų komisija, o tik jos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas. Kai jo partijos lyderis Algirdas Butkevičius kartu su „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos vadovais 2012-05-25 Seime spaudos konferencijos metu paskelbė apie bendradarbiavimą rinkimų metu ir po jų, visiems viskas buvo gerai. Juk būdami partijų, dalyvaujančių rinkimuose vadovais, jie, pagal A. Salamakino logiką, vykdė rinkimų agitaciją, naudodamiesi tarnybine padėtimi. Tačiau pagal tokią logiką, visi politikai, kurie nepareiškė, kad nedalyvaus rinkimuose, Seime apskritai turėtų visą laiką tylėti.“ – piktinasi S. Stoma.

Spaudos konferencijoje turėjo dalyvauti: Neringa Venckienė, Algirdas Patackas, Povilas Gylys, Audrius Nakas, Jonas Varkala, Valdas Vasiliauskas, Saulius Stoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų