REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Guinnesso rekordų knygos leidėjai didžiausiu pasaulyje nelaisvėje gyvenančiu jūriniu krokodilu paskelbė pernai Filipinuose sugautą roplį Luluną, pranešė britų dienraštis „Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio krokodilo ilgis – 6,7 metrai, o svoris – daugiau nei 1075 kilogramai. Ankstesnis nelaisvėje gyvenančių jūrinių krokodilų pasaulinis dydžio rekordas priklausė krokodilui iš Australijos, kurio kūno ilgis siekė „vos“ 5 metrus, sakoma pranešime. Jūrinis krokodilas Luluna buvo pagautas 2011 m. rugsėjį ties Bunavano miestelio Filipinuose pakrante. Krokodilo medžioklė truko 3 dienas. Ji buvo pradėta po to, kai 2009 m. įtartinomis aplinkybėmis pakrantėje dingo vaikas, o vėliau – ir vietinis žvejys. Įtarus, kad tai gali būti jūrinio krokodilo darbas, buvo pradėta jo medžioklė.

REKLAMA

Pasak dienraščio, medžioklėje dalyvavo apie 100 žmonių, įskaitant patį miestelio merą. Krokodilą pavyko pagauti įviliojus į spąstus su plieniniais trosais (iš paprastų jam pavyko ištrūkti). Roplys buvo tvirtai surištas ir kranu įkeltas į sunkvežimį.

Luluna buvo nugabentas į vietinį zoologijos sodą ir tapo tikra jo garsenybe, kurią pamatyti panoro tūkstančiai turistų. Jūriniai krokodilai yra kur kas didesni ir agresyvesni už gėlavandenius, teigia zoologai. Jie dažnai medžioja jūrų pakrantėse ir kartu su rykliais puldinėja toliau nuplaukusius poilsiautojus.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiu didžiausiu jūriniu krokodilu laikomas 1922 m. Borneo pastebėtas roplys. Sprendžiant iš smėlyje palikto jo pėdsako buvo nustatyta, kad jo ilgis siekė apie 10 metrų, o svoris galėjo viršyti 2 tonas. Sumedžioti šio krokodilo ir tiksliai jį išmatuoti nepavyko. O pats didžiausias išmatuotas jūrinis krokodilas buvo 1960 m. sumedžiotas Šiaurės Australijoje. Jo ilgis siekė 6,15 m, o svoris viršijo 1027 kg.

Šiame vaizdo siužete – pasaulio rekordininkas Luluna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų