REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl klaidų, padarytų tiriant neonacių grupuotės veiklą, atsistatydino Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas Heincas Fromas (Heinz Fromm), praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad grupuotė per septynerius metus nužudė mažiausiai 10 žmonių, daugiausia turkų imigrantų. Dėl žmogžudysčių teismo laukia įtariama grupuotės narė Beata Čėpė (Beate Zschaepe).

REKLAMA

Praeitą savaitę H. Fromo vadovaujama žvalgybos agentūra buvo vėl kritikuojama, nes paaiškėjo, kad svarbūs neonacių bylos dokumentai buvo sunaikinti. 63 metų H. Fromas Federaliniam Konstitucijos apsaugos biurui vadovavo nuo 2000 metų. Tais pačiais metais prasidėjo ir įtariami grupuotės nusikaltimai.

H. Fromas Vokietijos vidaus reikalų ministrui Hansui Pėteriui Frydrichui (Hans-Peter Friedrich) pranešė, kad nusprendė anksčiau išeiti į pensiją. H. P. Frydrichas sakė, kad H. Fromas buvo „nustebęs ir susirūpinęs dėl jo vadovaujamų darbuotojų klaidų“.

Vokietijos saugumo pajėgų nesugebėjimas sustabdyti nacionalsocialistų pogrindžiu pasivadinusios trijulės vykdomų žmogžudysčių šokiravo visuomenę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų