REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšininko, praminto „Kalašnikovu“, advokatas teismą tikino, jog kliento interesus galima apginti jam nedalyvaujant.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus  2 -asis apylinkės teismas vėl negalėjo pradėti nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje Edgaras Dančenkovas, pravarde Čerepas, kaltinamas lengvai sutrikdęs krepšininko Arvydo Macijausko sveikatą, dėl kaltinamojo advokatės Ingridos Botyrienės  ligos.

REKLAMA

Nesirodo teisme ir pats A. Macijauskas, kuris prašo teismo priteisi 15 tūkstančių litų žalą, nes per muštynes su Čerepu prarado dantį ir vėliau privalėjo sudėti brangius implantus.

Į teismą sporto žvaigždė neatvyko jau trečią kartą. Jis  persiuntė advokatui Vytautui Sviderskiui laišką, kuris pagarsintas teisme. Laiške jis teigė nenorįs sudaryti taikos sutarties ir prašo teismą vadovautis Lietuvos įstatymais.

Tačiau teisme valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė tikino, kad A. Macijausko  dalyvavimas yra būtinas, norint ištirti visas aplinkybes. Pareigūnei pritarė ir ankstesniame teismo posėdyje dalyvavusi  E. Dančenkovo gynėja I. Botyrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau V. Sviderskis laikėsi kitos nuomonės: „Manau, galima nagrinėti be A. Macijausko ir apginti jo interesus jam nedalyvaujant.“

Teks statyti danties implantą

Teismo nuomone, A. Macijausko dalyvavimas taip pat yra būtinas, nes nukentėjusysis yra pateikęs prašymą atlyginti 10 tūkstančių turtinės bei penkis tūkstančius neturtinės žalos.

Savo prašyme A. Macijauskas teigia, kad E. Dančenkovui smogus jam į veidą, pastarasis neteko danties. Kadangi būtina statyti implantą, A. Macijauskui teks atsisveikinti su dar dviem dantimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet kokiu atveju nukentėjusysis privalo atvykti į teismo posėdį siekiant nustatyti įvykio aplinkybes“, – sakė teisėjas.

Temidės tarnas sutiko apklausti bendrovės „Ekskomisarų biuras“ apsaugininką, birželio 18-osios naktį budėjusį pastate „Helios City“, esančiame Savanorių prospekto pradžioje.

Liudytojo parodymai painūs, protokolas išbraukytas.

Kadangi liudytojas teigė beveik nieko neprisiminantis ir gerokai, anot A. Macijausko atstovo V. Sviderskio, pakeitė parodymus, teisėjas mėgino perskaityti protokolą, tačiau paaiškėjo, kad jis surašytas netiksliai su pataisymais, kurie nėra patvirtinti: „Teks apklausti pareigūną, rašiusį protokolą, nes labai daug braukymu, o tai klaidina teismą.“

REKLAMA

Liudytojas iš pradžių teigė matęs keturis vyriškius, kuriuos apsauginiai išvedė iš restorano „Carskoje Selo“. Kompanijai ten stovint atvažiavo taksi, iš kurio išlipo krepšininkas.

Vienas vyriškis, kaip įtariama, E. Dančenkovas,  priėjo prie jo ir kažką pasakė. A. Macijauskas atsikirto ir mėgino įeiti į pastatą, tačiau nesugebėjo, nes buvo pamiršęs elektroninį raktą.

Apsaugininkas teigė, kad tuomet E. Dančenkovas spjovė krepšininkui į nugarą.

„Vėliau pasigirdo sudužusio stiklo garsas, jo gabaliukai pasipylė ant grindinio. Po kurio laiko pamačiau, jog A. Macijauskas sėdi ir laikosi ranka už kruvinos lūpos, pasakė, kad jam išmuštas dantis. Vėliau nukentėjusysis paprašė iškviesti policiją“.

REKLAMA

Išklausius liudytojo parodymus teismas nutarė sulaukti šiuo metu JAV viešinčio A. Macijausko teisme, kurio posėdis įvyks tik birželį.

Tai išgirdęs E. Dančenkovas pasidžiaugė, kad birželio 6 dieną yra jo gimtadienis.

Spjovė į nugarą

Incidentas įvyko pernai birželio 18 dieną apie antrą valandą nakties  sostinės Savanorių prospekte, kai prie pastato „Helios City“ atvažiavo taksi. Iš ten išlipęs A. Macijauskas ketino įeiti į savo namus, tačiau buvo pamiršęs elektroninį raktą.

Prie jo priėjęs E. Dančenkovas paklausė, ar krepšininkas žais Lietuvos rinktinėje, tačiau  išgirdęs neigiamą A. Macijausko atsakymą spjovė jam į nugarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai atsisukusi sporto žvaigždė išvadino E. Dančenkovą „gaidžiu“, šis smogė į veidą.

Nuo smūgio A. Macijauskas atsisėdo ant grindinio ir paprašė apsaugininką iškviesti policiją.

„Kiek yra žinoma, ieškovas tą dieną buvo neblaivus. Policininkai sakė, kad nuo jo sklido alkoholio kvapas. Krepšininkas šventė sūnaus gimimą. Manau, kad susistumdė du neblaivūs vyrai ir tiek. Tai galima traktuoti kaip chuliganizmą“, – sakė E. Dančenkovo gynėja I. Botyrienė.

Anot jos, A. Macijauskas, dabar gyvenantis tik iš rentos, matyt, nutarė pasipinigauti.

Krepšininko Arvydo Macijausko skriaudikas lieka už grotų

Lietuvos rinktinės narį Arvydą Macijauską, pravarde „Kalašnikov“ sumušęs Edgaras Dančenkovas dar tris mėnesius liks už grotų.

REKLAMA

Tokį sprendimą priėmė Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjęs Edgaro Dančenkovo, kuris prašo jį paleisti į laisvę, nes palaiko socialinius ryšius su šeima. Teismas nutarė, jog kaltinamasis gali slėptis, veikti liudytojus, padaryti naujų nusikaltimų.

Narkotikų platinimų bei dalyvavimu organizuotame susivienijime kaltinamas  ir jau 10 metų nuteistas kalėti Edgaras Dančenkovas ir jo advokatė Ingrida Botyrienė apskundė prokuratūros prašymą pratęsti jo suėmimą dar trim mėnesiams.

Anot I. Botyrienės, ginamasis turi šeimą, su kuria palaiko socialinius ryšius. Be to, dar nėra įsiteisėjęs teismo sprendimas, kai jis buvo nuteistas kalėti 10 metų dėl didelio narkotikų kiekio laikymo.

REKLAMA

E. Dančenkovas, kuris šiuo metu teisiamas dar trijuose baudžiamosiose bylose – dėl krepšininko Arvydo Macijausko sumušimo, narkotikų platinimo bei teismo sprendimo nevykdymą, tardymo izoliatoriuje laikomas jau daugiau nei pusmetį.

Apeliantas įkliuvo Kriminalinės policijos biuro pareigūnams pernai tiriant narkotikų platinimo bylą, kurioje sulaikyta beveik 40 asmenų. Be to, pernai vasarą sostinės Savanorių prospekte prie pastato „Helios City“ E. Dančenkovas smogė A. Macijauskui į veidą ir išmušė dantį.

Neseniai Vilniaus antrosios apylinkės teismas, kur nagrinėjama byla, įpareigojo krepšininką atvykti į Lietuvą ir duoti išsamius parodymus. Krepšininkas šiuo metu gyvena JAV ir, anot advokato, neketina atvykti į tėvynę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų