REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Emocijos neblėsta. Nors Lietuvą sukrėtę gegužės 17-osios įvykiai Garliavoje šiek tiek aprimo, tačiau pasekmės bei tolesni veiksmai plėtojasi sparčiai ir be atokvėpio. Šįkart solidus žingsnis žengtas Laimutės Stankūnaitės advokato Gintaro Černiausko, kuris dėl kelių žmonių viešų pasisakymų kreipėsi į prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Į juodąjį G. Černiausko sąrašą pakliuvo visuomenininkas Darius Kuolys, Seimo narė Aurelija Stancikienė ir televizijoje dirbanti žurnalistė Rūta Janutienė. Advokatas į Generalinę prokuratūrą kreipėsi su prašymu pradėti baudžiamąją bylą dėl šmeižto.

REKLAMA

Aštrūs pasisakymai

G. Černiauskas portalui Balsas.lt patvirtino, kad į prokuratūrą kreipėsi tik dėl trijų asmenų veiksmų. Dėl minėtų žmonių pateikti atskiri pareiškimai, nes pažeidimus padarė skirtingi asmenys. „Ne tik skirtingi asmenys, bet ir kitokie pažeidimai. Todėl nebuvo galima visko suplakti į vieną vietą“, – paaiškino G. Černiauskas.

Anot jo, D. Kuolio atžvilgiu siekiama iškelti bylą, nes šis visuomenininkas savo kalbomis įžeidė advokatą. Ir tą padarė ne vieną kartą. „Kreipėmės į prokuratūrą dėl trijų pažeidimų, kuriuos mūsų nuomone padarė D. Kuolys. Pirmiausia dėl viešo šmeižimo. Taip pat dėl viešo advokato įžeidimo. Ir galimai dėl kurstymo prieš kitokią žmonių grupę. D. Kuolys daugiausia kalbėjo tiesioginiame eteryje. Garsiai išvadino mane egzekutoriumi“, – pasakojo G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatą stebina tai, kaip „skambiomis“ frazėmis švaistėsi buvęs prezidento patarėjas: „Jis leido sau mane apibūdinti kaip bausmės vykdytoją. Įžeidinėjo prieš visą Lietuvą, siūlė mautis kelnes ir stoti į kampą.“

Tuo tarpu R. Janutienė mane pristatė kaip vieną iš brangiausių advokatų. Tačiau jos tikslas buvo ne reklama, o antireklama. „Jos atžvilgiu siekiama iškelti bylą dėl viešo šmeižimo. Tiesioginiame eteryje buvo pasakyti žodžiai „advokatas G. Černiauskas ėmėsi organizuoti vaiko pagrobimą iš jo šeimos“. Buvau pristatytas, kaip pagrobėjas ir nusikaltėlis. Buvo viešai aiškinama, kad „už kai kurias paslaugas imu 2 tūkst. litų. Taip pat nuskambėjo frazė, kad „po ką tik patirto smurto, smurtautojas prisispaudžia prie mergaitės šono“. Ji gali turėti savo nuomonę, bet jos negalima brukti visuomenei tokiomis priemonėmis“, – piktinosi G. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąskaitų suvedinėjimas (papildyta 11.15 val.)

Seimo narė A. Stancikienė taip pat kaltinama viešu G. Černiausko įžeidinėjimu. Ji taip pat yra minėjusi, kad advokato alga siekia 2 tūkst. litų. „Nežino ar tiesa, bet tokių žinių turi“, – tokia, anot G. Černiausko, buvo parlamentarės citata.

„Kai tam reikalui vadovauja toks žmogus, viešai meluojantis...“, – dar vieną frazę pacitavo G. Černiauskas. Anot jo, tokie žodžiai trypia advokato reputaciją. „Jūs, advokate, dalyvavote ypatingai brutaliame organizuotame nusikaltime prieš vaiką“, – toliau Seimo narės pasisakymus citavo G. Černiauskas.

REKLAMA

Portalui Balsas.lt advokatas pasakojo, kad stebimos tam tikros tendencijos, kurios kryptingai plėtojasi toliau: „Noras dalyvauti politikoje. Būti matomais ir visuomenei žinomais. Tokie žmonės bando šlietis prie politinių jėgų, kurios siekia patekti į Seimą. Tik apmaudu, kad ne visi renkasi teisinį kelią. Jie šaukdami ir pildami purvą siekia užsitarnauti tautos dėmesį.“

Anot advokato, D. Kuolio rinkimuose gali ir nebūti, nes tarp tam tikrų jėgų vyksta aršūs apsistumdymai. „Tarp pačių bendraminčių liejasi kraujas, kertamos galvos. Bet kokiu atveju, būtų baisu, jei tokie žmonės ateitų į valdžią. Pradėtų suvedinėti sąskaitas su tais, kurie vykdė įstatymus ir teismo sprendimus.“

REKLAMA

D. Kuolys jaučiasi įžeistas

Savo ruožtu D. Kuolys portalui Balsas.lt pasakojo, kad jis pats kaip pilietis yra įžeistas advokato G. Černiausko veiksmų. „Jis atliko advokatui nebūdingas funkcijas. Gegužės 17 d. prisiėmė egzekutoriaus vaidmenį, kuris advokatui neturėtų būti priimtinas. Visa Lietuva matė vaizdo įrašuose, kaip advokatas naudoja prievartą prieš mažametę mergaitę. Tai buvo veiksmai, kuriais advokatas pažemino didžiąją dalį Lietuvos visuomenės. Visuomenės, kuri nori gyventi teisinėje valstybėje“, – pabrėžė D. Kuolys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot visuomenininko, G. Černiausko kreipimasis į prokuratūrą yra pasekmė, o ne priežastis. Esą jis pirmas atliko visuomenę papiktinusius veiksmus: „Akis į akį su juo neteko bendrauti. Tačiau dalyvavau emocingoje televizijos laidoje, kurioje ponas Černiauskas, kaip patyręs specialiųjų tarnybų darbuotojas, provokavo studijoje buvusią tuomet dar teisėją Neringą Venckienę.“

Todėl, kaip pasakoja D. Kuolys, matydamas tokį G. Černiausko elgesį, jis atitinkamai stengėsi palaikyti filmavimo studijoje metu vykusį pokalbį. „Žmogus, kuris gali prie kameros imtis prievartos, imtis prievartos prieš mergaitę... Toks asmuo gali viską. Todėl G. Černiausko pareiškimas prokuratūrai nė kiek nenustebino“, – tvirtino D. Kuolys.

REKLAMA

Nuo baudos iki laisvės atėmimo

Balsas.lt primena, kad Baudžiamasis kodeksas už apšmeižimą per visuomenės informavimo priemones numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Tuo tarpu už viešą įžeidimą gresia laisvės apribojimas, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų