REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį ryte stiprus vėjas ir liūtys Šalčininkų rajone plėšė stogus, daužė langus, vartė medžius ir nutraukė elektros laidus. Lietuvos draudimo bendrovės praneša registruojančios nukentėjusiųjų pranešimus ir skaičiuoja audros padarytus nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

Dirba mobilieji draudikų ekipažai

„Lietuvos draudimo“ žalų skambučių centras pranešė iki vidurdienio užfiksavęs 70 pranešimų iš Šalčininkų ir gretimai esančios Akmenynės. Specialistai skaičiuoja, kad dėl šio ryto stichijos Šalčininkų rajone įvykių skaičius gali viršyti 100, vidutinis nuostolis gyventojui apie 1500 litų, viso nuostolių suma sieks 200 tūkst. litų.

REKLAMA

Į Šalčininkus didžiausia šalies draudikė  jau išsiuntė mobiliuosius žalų ekspertų ekipažus, kurie padeda gyventojams operatyviau ir patogiau registruoti patirtus nuostolius bei kuo skubiau juos atlyginti.

„Mūsų partneriai nukentėjusiems draudėjams jau padeda apsaugoti nukentėjusį turtą nuo tolimesnio sugadinimo. Jeigu vėtra nuplėšė stogą, išdaužė langus ar kitaip apgadino turtą, plyšiai bus uždengti apsaugine plėvele, bus imtasi kitų reikalingų priemonių, kad lietaus vanduo turto neniokotų ir toliau. Šios priemonės draudėjams suteikiamos nemokamai, jų kaštus padengs „Lietuvos draudimas“, - sakė  Gytis Matiukas, AB „Lietuvos draudimas“ Kompleksinių žalų direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien visą dieną mobiliosios „Lietuvos draudimo“ žalų ekspertų grupės dirbs Šalčininkuose, rytoj – Akmenynėje. Registruoti žalas nukentėję gyventojai gali internetu ir www.ld.lt, ir skambindami trumpuoju numeriu 1828.

„Gyventojams, kurie nukentėjo nuo stichijos, patarčiau nufotografuoti įvykio vietą ir patirtus turto apgadinimus bei pradėti atstatymo darbus. Tikrai nebūtina laukti, kol atvyks žalų ekspertai, nes įvykius mes užregistruosime ir nustatysime nuostolius pagal nuotraukas bei apgadintas medžiagas, naujų statybinių medžiagų pirkimo dokumentus“, - pataria G. Matiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klientams verta pasirūpinti, kad žala nedidėtų

„PZU Lietuva“ praūžusios audros Šalčininkuose nuostoliams atlyginti rezervavo apie 100 tūkst. litų  Žalų ekspertai jau yra išvykę  į įvykio vietas, kad įvertintų realius gyventojų nuostolius.

„Permainingas vasaros oras neleidžia atsipalaiduoti – šįkart dėl stiprios audros ir krušos nukentėjo Šalčininkų gyventojai. Mūsų ekspertai jau išvyko į pagalbą. Operatyviai įvertinę žalą, galėsime netrukus atlyginti gyventojų patirtus nuostolius“, - kalbėjo „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

REKLAMA

M. Žilionio teigimu, nuostolių mastas paaiškės per kelias dienas, kai bus užregistruoti visi pranešimai. Ekspertas pabrėžia, kad pranešti apie įvykį galima per 3 dienas ir vėliau, jei žmonės neturi galimybės susisiekti su draudiku. Žalų ekspertas primena, jog labai svarbu iš karto pasirūpinti nukentėjusiu turtu, jį apdengti, sutvirtinti, kad žala nedidėtų.

„Pasirūpinkite, kad žala nedidėtų. Praneškite apie įvykį draudimo bendrovei ir, esant būtinybei, pradėkite atkūrimo darbus. Geriausia, jei užfiksuotumėte nuostolius fotoaparatu, tačiau jei tokios galimybės neturite, saugokite senas medžiagas – lentas, stogo dangą, kitas dalis, kurias apgadino stichija. Suniokotas vietas apdenkite, pritvirtinkite. Taip apsaugosite jas nuo tolesnių gamtos stichijų. Išsaugokite medžiagų pirkimo čekius. Draudikui įvertinus nuostolius, pagal Jūsų pirkimo čekius bus atlyginama žala. Įvykį registruokite, kai tik turėsite galimybę. Jei dėl elektros ar telekomunikacijos tinklų gedimų  neturite galimybės per 3 dienas pranešti apie draudžiamąjį įvykį, pranešimas gali būti registruojamas vėliau ir dėl to draudimo išmoka nebus mažinama“, - kaip elgtis patyrus audros nuostolių patarė M. Žilionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų