REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausiame pasaulyje technologijų turnyro konkurse „Imagine Cup“ komanda iš Lietuvos pateko tarp dešimt geriausiųjų „Windows Phone“ žaidimų kategorijoje, pranešė bendrovė „Microsoft Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno technologijos ir Vilniaus dailės akademijos studentų sukurtas ekologinis žaidimas „NeverFuture“ nurungė 460 žaidimų iš viso pasaulio. Lietuvos atstovai į tarptautinio technologijų konkurso finalą pateko po 7 metų pertraukos.

REKLAMA

„Lietuvos studentai dar kartą įrodė, kad jų kuriami žaidimai ir programos yra aukščiausio lygio. Jaunų žmonių rankose šie technologiniai sprendimai palengvina kasdienes užduotis ir patraukliu būdu sprendžia opiausias pasaulio problemas“, – sakė „Microsoft“ akademinių programų koordinatorius Tautvydas Dagys.

Žaidimą „NeverFuture“ sukūrė Kauno technologijos universiteto ir Vilniaus dailės akademijos studentai Justas Šalkevičius, Liudas Ubarevičius, Gytis Valatka ir Ieva Auželytė, sakoma pranešime. Studentų komanda užsibrėžė tikslą parodyti žaidėjui koks svarbus yra ekologinių problemų klausimas ir pamokyti, kad šias problemas išspręsti galima tik dirbant išvien. Lietuvos studentų žaidimas netradiciniu vaidmenų žaidimo stiliumi skatina rūšiuoti atliekas, spręsti užterštumo problemas ir stiprina ekologinį mąstymą. Veiksmas vyksta ateities pasaulyje, kuriame pinigus atstoja surūšiuotos atliekos, o didžiausi žaidėjo priešai – teršėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žaidimų ir programėlių kūrimas mobiliosioms platformoms labai perspektyvi niša inovatyviems sprendimams kurti ir klestėti. Išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių naudotojų skaičius auga kasdien, todėl šiuo metu norėtume tobulėti būtent šioje srityje“, – sakė „LevelUp“ komandos narys Justas Šalkevičius.

Skelbiama, kad komanda planuoja dalyvauti ir kitų metų „Imagine Cup“, nes dalyvavimas tarptautiniame turnyre, kur susirenka daugiau nei 350 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio suteikia neįkainojamos patirties. „LevelUp“ komanda galėjo parodyti savo darbus didžiulei profesionalų bendruomenei ir pasitikrinti, kokiose srityse komanda juda tinkama kryptimi, o kur dar reikėtų patobulėti. „Imagine Cup“ finalą taip pat stebi vienų didžiausių IT bendrovių atstovai, todėl dalyviams konkursas gali būti tramplinas į ateities karjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Finalinio „Imagine Cup“ turnyro metu studentai savaime reklamuoja savo kūrinius potencialiems jos pirkėjams ir investuotojams. Po pristatymo plačiai profesionalų auditorijai, programėlės ir žaidimai tampa geriau atpažįstami bei gali lengviau atnešti pajamų jų kūrėjams ir net patraukti investuotojų dėmesį“, – sakė T. Dagys.

Iš šių metų finalininkų „Microsoft“ taip pat išrinks 4 komandas, kurios pasidalins daugiau nei 8 mln. litų premijas idėjoms įgyvendinti. Su pinigine parama laimėjusios komandos taip pat gauna ir sprendimams reikalingą programinę įrangą, debesijos paslaugų ir profesionalų konsultacijas. Geriausių sprendimų autoriai taip pat yra supažindinami su potencialiais investuotojais ir nevyriausybinėmis organizacijomis, kurios gali susidomėti kuriamais sprendimais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų