REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje šią vasarą kaip niekad gausiai užderėjo įvairiausių festivalių. Nors buvo ir tokių, kurie konkurencijos neatlaikė, o rengėjai išsisėmė, pavyzdžiui „Be2Gether“, tačiau atsirado visa galybė naujų ir originalių. Nuo roko iki folk muzikos, nuo velnio garbintojų iki jogos ir meditacijos praktikantų - šią vasarą bus visko. Bet, kad ir kiek tų festivalių bebūtų, dalis lietuvių vis dar skundžiasi jų trūkumu arba neranda sau tinkamo. Treti festivalių apskritai nemėgsta. Kas, kaip ir kodėl Balsas.lt klausia vilniečių. Ne vienas pabuvęs užsienio fiestose, mūsų festivaliams turi neblogų patarimų.

Lietuvoje šią vasarą kaip niekad gausiai užderėjo įvairiausių festivalių. Nors buvo ir tokių, kurie konkurencijos neatlaikė, o rengėjai išsisėmė, pavyzdžiui „Be2Gether“, tačiau atsirado visa galybė naujų ir originalių. Nuo roko iki folk muzikos, nuo velnio garbintojų iki jogos ir meditacijos praktikantų - šią vasarą bus visko. Bet, kad ir kiek tų festivalių bebūtų, dalis lietuvių vis dar skundžiasi jų trūkumu arba neranda sau tinkamo. Treti festivalių apskritai nemėgsta. Kas, kaip ir kodėl Balsas.lt klausia vilniečių. Ne vienas pabuvęs užsienio fiestose, mūsų festivaliams turi neblogų patarimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Keletas didelių festivalių jau spėjo praūžti - tai „GaDi“, „Loftas“, „Tundra“, „Bliuzo naktys“, „Velnio akmuo“. Visa galybė lietuviškų festivalių dar laukia antroje vasaros pusėje.

REKLAMA

PASAULIO LIETUVIŲ JAUNIMO SUSITIKIMAS 2012

Lietuva, Visuomenės harmonizavimo parkas, Prienų r.

2012 m. liepos 12-15 d.

Tai jaunimui skirtas festivalis, aprėpiantis mokslą, verslą, politiką ir kultūrą. Keturias dienas Visuomenės harmonizavimo parke veiks kelios dešimtys erdvių, kuriose įvyks per šimtą įvairių pranešimų susitikimų ir diskusijų. Kiekvienas, atvykęs į susitikimą, galės dalyvauti bet kurioje diskusijoje, išgirsti sudominusį pranešimą, prisistatyti karjeros mugėje ir pabendrauti su žinomiausiais Lietuvos verslininkais, politikais, kultūros bei akademinio pasaulio atstovais. Poilsio zonose bus rodomas kinas, spektakliai, gyvos muzikos koncertai ir šokių pamokos, o vakarais didžiojoje hipodromo scenoje vyks žymiausių Lietuvos atlikėjų ir grupių koncertai.

REKLAMA
REKLAMA

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS

Lietuva, Žagarė

2012 m. liepos 12-15 d.

Seniausias Lietuvos miestas kviečia į Vyšnių festivalį. Keturias dienas vykstantis renginys apima labai daug dalykų: čia ir muzika, dailė, literatūra, poezija, šokis. Šventę papildys įvairios festivaliui skirtos parodos, žirgų konkūrai, futbolo varžybos, atrakcionai, varžytuvės ir kitos staigmenos. Vėl ir vėl, kaskart vis kitaip šioje atvirumu ir išraiškos laisve dvelkiančioje programoje, kurioje dalyvaus įvairių sričių menininkai, kiekvienas atvykęs į Vyšnių festivalį galės surasti kažką savo akiai ir širdžiai. Šventiniuose koncertuose gros: Lemon Joy, G&G Sindikatas, Electric Ladies, Andrius Mamontovas, Antis, Poliarizuoti stiklai ir kiti. Visi renginiai nemokami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

YAGA GATHERING

Lietuva, Dzūkija, Valkininkai

2012 m. liepos 19-23 d.

Palikę civilizaciją už nugarų galėsite pasinerti į tikrąją žodžio „Yaga“ reikšmę, kuri išvertus iš sanskrito kalbos reiškia naujo atsiradimą bei seno atsikratymą. Festivalyje veikia kelios tematinės erdvės: muzikinės – šokių, ramybės ir eklektikos scenos bei dvi žinių ištroškusiems – švietėjiška, skirta kūną ir sielą lavinančioms praktikoms ir dirbtuvių - trokštantiems išmokti įvairiausių amatų. „Yagoje“ skamba plataus spektro elektroninė ir gyvoji muzika – viskas nuo Balkanų, reggae, dub, etno, IDM ir ambient iki techno bei psy-trance. „Yaga“ parodys, kad festivalis gali būti draugiškas gamtai, o lankytojai galės mėgautis alternatyviu pasilinksminimo bei gyvenimo būdu harmonijoje - „Yaga“ jungia keliautojus, jogus, žaliuosius, menininkus, verslininkus, vakarėlių liūtus bei daugelį kitų matomų ir nematomų personažų.

REKLAMA

TAMSTA MUZIKA

Lietuva, Varėna, Dainų slėnis

2012 m. liepos 20-22 d.

„Tamsta“ muzika misija: pristatyti kuo daugiau ir kuo skanesnės lietuviškos muzikos – tiek kylančių jaunų grupių, tiek legendinių atlikėjų, tačiau teigiama, jog ši šventė ne masėms. Vandenyje žėrintys saulės blyksniai, pušų paunksmė, šimtai šypsenų, trankūs šokiai, draugiškas palapinių miestelis ir dar dešimtys dalykų, dėl kurių verta atvykti... Kad suprastum, kaip nuostabiai gamtoje atsiskleidžia muzika. Taigi, griebk draugą, palapinę, šunį ir kepurę nuo saulės – “Tamsta muzika" laukia tavęs! Tik nepamiršk, kad šiukšles mes susirenkame patys – festivalis draugiškas gamtai!

REKLAMA

Festivalis Festivalis „Tamsta muzika“ (nuotr. Organizatorių)

MARGOS PIEVOS

Lietuva, Rumšiskės

2012 m. liepos 21 d.

Pirmą kartą Lietuvos liaudies buities muziejuje rengiamas šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos“. Jo tikslas - pristatyti senąjį lietuvių tradicinį folklorą su moderniomis jo transformacijomis bei šiuolaikinę lietuvišką - alternatyvią muziką. Festivalyje koncertuos: Andrius Mamontovas (pop/rokas), Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ (pop/rokas – post folkloras), „Pievos“, „Kupolė“, „Visi“, „Trys keturiose“, „Kadujo“, „Varangė“, „Srauna“, „Mindrė“, „Atalyja“ (folkrokas), „Siela“, „Rebelheart“ (rokas), „Aistvara“ (folkrokas/metalas), „Juodvarnis“ (pagoniškas metalas), „Karužė“ (karinis folkloras). Festivalio metu skambės ne tik muzika, bet bus pristatomi ir tradiciniai lietuvių liaudies šokiai, demonstruojami tradiciniai amatai bei skaitomos įvairios paskaitos apie Lietuvos istoriją ir etnologiją. Tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį gamtoje kartu su šeima ar draugais, pasiklausyti šimtmečius gyvuojančių liaudies melodijų ir alternatyvios muzikos senove dvelkiančiame Lietuvos liaudies buities muziejuje. Veiks kempingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SUMMER BEATS OPEN AIR 2012

Lietuva, Švenčionėliai, III Žeimenos upės paplūdimys

2012 m. liepos 21 d.

Įsibėgėjusi vasara atgaivina tradicinį šokių muzikos renginį SUMMER BEATS! Šiemet muzikos ritmai atgimsta atvirame ore su Grand PUTŲ ŠOU! Geriausius šokių muzikos ritmus garantuos ir šokių muziką gros C Sounds DJs, Laurynas & Mr. Sweet, Polly, Wild Dee, Ed, Nemo ir kiti.

Karpių dvaro festivalis AD ASTRA

Lietuva, Pasvalio r., Karpių dvaras

2012 m. liepos 28 d.

Naktis su šmėklomis gali būti maloni! Legendinis Joniškėlio Karpių dvaras siūlo pajusti, kokios smagios būna praeities šmėklos ir kviečia į stebuklų, muzikos ir reginių naktį. Pirmąkart Šiaurės Lietuvoje rengiamas audiovizualinis festivalis „Ad Astra“. Bus pristatomas unikalus meno projektas „WAFT“. Tai bendras alternatyviosios muzikos grupės „fusedMarc“ ir sutartinių giedotojų „Trys keturiose“ pasirodymas, sujungsiantis autentiškas, į UNESCO paveldą įrašytas lietuviškas sutartines ir įspūdingus elektronikos efektus. Projekte „Sovijus“ – neįtikėtini deriniai: postetnomuzikos, šiuolaikinių efektų ir kosmoso magijos garsų. Festivalyje taip pat koncertuos atlikėjai Alina Orlova, Vidas Bareikis, grupė iš Baltarusijos “Egor Zabelov Trio“, festivalyje žadanti drąsų iššūkį: akordeonu, kontrabosu ir būgnais įgarsinti nebylųjį kiną. Į žvaigždes visus palydės grupė „Music Inwallved“, kurios programoje nuskambės kosminė-apokaliptinė odisėja, o įsijausti į skrydį padės žvaigždėtas dangus ir vaizdo instaliacijos ir dar daugiau įdomybių!

REKLAMA

GALAPAGAI / ROKO NAKTYS

Lietuva, Zarasai

2012 m. rugpjūčio 3-4 d.

„Galapagai/Roko Naktys“- tai didžiausias vasaros festivalis, vykstantis Lietuvoje po atviru dangumi. Festivalis vienija muziką, menus, pramogas, ekologiją, gamtą bei šeimą mylinčius žmones. Tai renginys, visus atitraukiantis nuo kasdienybės rūpesčių ir perkeliantis į Lietuviškuosius Galapagus, kur džiaugsmas, šypsenos ir muzika yra vienintelis dalykas, kuriuo dalyviai gyvena visas 3 dienas. Pirmosios žinios apie 2012 m. svečius - pamatysime legendinius „Oomph!“.

REKLAMA

„Galapagai / Roko naktys 2011“ (nuotr. Organizatorių)„Galapagai / Roko naktys 2011“ (nuotr. Organizatorių)

MANDALA

Lietuva, Šalčininkų r., Vidnapolio vs., 30 km nuo Vilniaus

2012 m. rugpjūčio 3-5 d.

Festivalis „Mandala“ – tai trijų dienų renginys gamtoje, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas suvokiamas platesniu, holistiniu, požiūriu – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata. Kadangi šiame festivalyje vyks įvairaus pobūdžio užsiėmimai, kiekvienas žmogus, taip pat ir Jūs, turėtų rasti kažką asmeniškai sau vertingo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SATTA OUTSIDE

Lietuva, Šventoji

2012 m. rugpjūčio 10-12 d.

Alternatyvą muzikoje ir mene pristatantis festivalis prie Baltijos jūros šiemet rugpjūčio 10-12 d. įvyks jau šeštą kartą.

YOGA RAVE 2012

Lietuva, Subartonys, Varėnos r.

2012 m. rugpjūčio 10-12 d.

Ieškančius prasmingų pramogų ir atsipalaidavimo iš širdies šiemet pirmą kartą kviečia festivalis „Yoga Rave“. Geros nuotaikos ir draugiškos atmosferos oazė laukia svečių tris dienas. Renginys išskirtinis - kviečia linksmintis atsakingai, bet iš širdies, derina ramybę ir šėlsmą bei tęsia alternatyvios pramogos Lietuvos pramogų rinkoje tradiciją. Vilniečiai jau pamėgo organizuojamus vakarėlius „Yoga Rave“ , kuriuose linksminamasi be alkoholio ir kvaišalų, bet ne mažiau trankiai ir pašėlusiai. Pernai nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos surengtuose rinkimuose „Yoga Rave“ pelnė geriausio 2011 m. blaivaus renginio vardą. Svečiams ruošiama gausi pramogų programa: festivalyje koncertuos muzikos sceną gyvu teatru paverčiantys „Stipriai kitaip“, kiekvieną koncertą kaip nuotykį pristatantis „Garbanotas bosistas“ , jaunatviškas ir į muzikinių žanrų rėmus netelpantis „Kamanių šilelis“, publiką priverčiantis kartu dainuoti Šarūnas Mačiulis su „Vilkais“ („Poliarizuoti stiklai“) , energingasis multiinstrumentalistas Saulius Petreikis. Be to, žiūrovų lauks teatro meistrų improvizacijos, žonglierių, kovų menų klubų, Gurdžijevo energetinių šokių pasirodymai.

REKLAMA

PILDYK draugų festivalis

Lietuva, Palanga

2012 m. rugpjūčio 14 d.

Pildyk kviečia draugus į festivalį Palangoje. Čia visų draugų lauks pašėlusios pramogos ant jūros kranto, gera muzika su garsiais DJ'ais ir nepamirštamas koncertas, kuriame kraują kaitins gausybė Lietuvos atlikėjų bei geidžiamiausia Europos festivalių grupė – HURTS, turinti milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Drauge su jais scenoje Mantas, G&G Sindikatas ir kiti.

VISAGINO COUNTRY

Lietuva, Visaginas

2012 m. rugpjūčio 17-18 d.

Visaginas - žinomo tarptautinio country muzikos festivalio „Visagino country“ sostinė. Ar žinote šio renginio pradžią? 1990 m. buvo surengtas pirmasis country muzikos festivalis Kaune „Vieną kartą per Velykas“. 1992 m. buvo pabandyta surengti ir pirmąjį tarptautinį country festivalį, pavadintą Visagino ežero vardu ir tai didžiausias country muzikos festivalis Rytų Europoje, kasmet sulaukiantis keliolikos tūkstančių gerbėjų iš visos Lietuvos bei užsienio. Festivalio scenoje koncertuoja pasaulinio garso country muzikos atlikėjai, kurių jau priskaičiuojama daugiau nei iš 25 - ių pasaulio šalių.

REKLAMA

KARKLĖ 2012 LIVE MUSIC BEACH

Lietuva, Klaipėdos r., Karklės k.

2012 m. rugpjūčio 17-19 d.

Tai trečius metus vykstantis gyvos muzikos festivalis ant jūros kranto, tarp Klaipėdos ir Palangos įsikūrusiame viename seniausių žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelyje. Įstabi gamta, geriausia muzika, originalūs menai, festivališkos pramogos ir svarbiausia – nerealiausia publika į Karklę suvažiuos Žolinių savaitgalį. Po praeituose festivaliuose matytų linksmų veidų, pozityviai nusiteikusių žmonių jūros, draugiškos ir laisvos atmosferos skelbiame: KARKLĖ 2012 – PEACE, LOVE & MUSIC! Būkime laisvi, mylėkime ir būkime draugiški prisimindami hipiškus laikus. Didelėje festivalio teritorijoje įsikurs per 50 įvairių pramogų, menininkų dirbtuvių, atrakcionų ir „perfomensų“, o jūsų skrandžius lepins įvairių pasaulio šalių virtuvių gardumynais.

REKLAMA
REKLAMA

PLAY FEST'12

Lietuva, Pušalotai, Molėtų r.

2012 m. rugpjūčio 17-19 d.

„Turit klausimų? Ne? Turit vis dėlto? Tai pabandysim pradėti atsakinėti :) “ taip festivalį pristato organizatoriai. O festivalyje gros: Ignas Bjaurūnas, Fingalick, ReedNoBrass, Mishele Cox, Solo ansamblis, Dodo Mundo, Gerai gerai, Daina Dubauskaite, The Dominoes ir daug kitų.

SAULĖTOSIOS NAKTYS

Lietuva, Joniškio r., Gataučiai

2012 m. rugpjūčio 23-26 d.

Tai kasmetinis muzikos ir meno festivalis, vykstantis priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį. Tai vieta, kur renkasi kūrybingi žmonės su unikaliomis išraiškos priemonėmis, siekdami pasidalinti savo kūryba ir gauti naujų įkvėpimo šaltinių. Festivalio pagrindinė misija - išreikšk save. Tai reiškia, kad kiekvienas dalyvis yra festivalio organizatorius ir unikalios išraiškos kūrėjas festivalyje. Šiemet jūsų lauks daug muzikos, paskaitos, sportas ir saulėtos nuotaikos. Su ISIC taikoma 50% nuolaida!

MĖNUO JUODARAGIS

Lietuva, Zaraso sala

2012 m. rugpjūčio 24-26 d.

Post-folk, alternatyvios muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis šiemet vyks 15 kartą, kaip visada, paskutinį vasaros savaitgalį, sukviesdamas visus gentainius kerinčiam muzikos ir kultūros pokyliui į jaukiais namais tapusią pasakišką Zaraso salą. Vyksmas įtrauks savičiausius meno kolektyvus iš viso pasaulio ir kūrybiškai pravers baltų kultūros žinių lobyną. Programoje netrūks iškilių muzikos grupių koncertų, nagingų senųjų amatų puoselėtojų, ekomenio entuziastų, kultūros tyrinėtojų paskaitų. Bus ir netikėtumų, kaip gi be jų? Juk genys margas, o Mėnuo Juodaragis - dar margesnis.

Festivalis Festivalis „Mėnuo juodaragis“ (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų