REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį dėl darbuotojų streiko sustabdytas Egipto tekstilės gamyklos darbas.

Apie 23 tūkst. didžiausios Egipto tekstilės kompanijos „Misr Spinning and Weaving“ darbuotojų ketvirtą dieną tęsė streiką. Prie jų dar prisijungė 12 tūkst. kitų bendrovių darbuotojų, informavo aktyvistas Hamdis Huseinas (Hamdy Hussein).

REKLAMA
REKLAMA

Nilo deltoje esančiame Mahala el Kubros mieste įsikūręs „Misr Spinning and Weaving“ kompleksas 2008 metais buvo streikų centras, kurie sukėlė protestų bangą, per kuriuos praėjusiais metais buvo nuverstas lyderis Hosnis Mubarakas (Hosni Mubarak).

REKLAMA

H. Mubarako režimo, kuris kėlė visuomenės pasipiktinimą dėl skurdo ir korupcijos, pabaiga suteikė vilčių, kad bus padidinti atlyginimai ir pagerintos darbuotojų sąlygos, ypač tekstilės sektoriuje, kuris kenčia nuo didelės konkurencijos su privačiomis ir užsienio kompanijomis.

„Misr Spinning and Weaving“ darbuotojai teigė tikėjęsi sulaukti delegacijos iš pramonės ir darbo ministerijų, su kuria galėtų derėtis, bet niekas neatvyko.

3-4 tūkst. darbuotojų gamykloje surengė streiką, reikalaudami pakelti bazinį atlyginimą, atleisti korumpuotus pareigūnus ir geresnių sąlygų kompanijos ligoninėje. Protestuotojai reikalauja atlyginimą padidinti mažiausiai 250 JAV dolerių per mėnesį. Šiuo metu darbuotojų atlyginimas svyruoja nuo 115 iki 164 JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų