REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legendinės britų automobilinės laidos „Top Gear“ vedėjas Džeremis Klarksonas (Jeremy Clarkson) tapo geriausiai uždirbančiu britų nacionalinio transliuotojo BBC laidų vedėju. Remiantis kasmetine BBC ataskaita žodžio kišenėje neieškantis „Top Gear“ laidos vedėjas pernai uždirbo 3,5 milijono svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, kad šie milijonai nėra kontrakto suma, kurią BBC iš britų mokesčių mokėtojų pinigų pagal sutartį moka charizmatiškam laidų vedėjui – didžiąją dalį pinigų Dž. Klarksonas susirenka iš tobulai „įsukto“ prekinio ženklo. T.y. jam „kapsi“ dalis nuo kiekvieno parduoto DVD disko su laidų įrašais, laidų transliavimo trečiose šalyse licenzijų ir gausybės visokios atributikos su „Top Gear“ simbolika. Iš prekinio ženklo atnešto pelno britų laidų vedėjas pernai uždirbo šiek tiek daugiau nei tris milijonus svarų.

Tuo tarpu tiesioginis, t.y. sutartinis ir nekintamas atlyginimas iš BBC yra įspūdingas, bet ne milijoninis – BBC Dž. Klarksonui moka 500 tūkst. svarų per metus. Panašią algą BBC moka dar 16 ryškiausių TV laidų vedėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų