REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjus turizmo sezonui, į Kaukazo regioną vykstantiems Lietuvos piliečiams Užsienio reikalų ministerija primena riziką ir pavojus, su kuriais susiduriama, kai pažeidžiant Gruzijos įstatymus vykstama į Abchazijos ir Cchinvalio (Pietų Osetijos) regionus Gruzijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal galiojančius Gruzijos įstatymus užsienio piliečiams patekti į okupuotas Abchazijos ir Cchinvalio regiono (buvusios Pietų Osetijos) teritorijas galima tik Gruzijos vyriausybės nustatyta tvarka ir tik iš Gruzijos vyriausybės kontroliuojamos teritorijos pusės. Įvažiuoti į Abchaziją ir iš jos išvažiuoti galima tik per Zugdidžio savivaldybę, o patekti į Cchinvalio regioną (Pietų Osetiją) ir iš jo išvykti galima tik per Gorio savivaldybę.

REKLAMA

Užsieniečiai, atvykę į šias teritorijas nesilaikydami Gruzijos vyriausybės nustatytos tvarkos, rizikuoja susidurti su sunkumais iš jų išvažiuoti. Atvykimas į šias teritorijas tiesiogiai iš kitų valstybių Gruzijoje yra traktuojamas kaip nelegalus Gruzijos sienos perėjimas ir yra atitinkamai baudžiamas. Valstybės, pasak Užsienio reikalų ministerijos, išleidusios užsieniečius į šias teritorijas, nebūtinai įsileidžia juos atgal pas save, nes nustoja galioti išduotos vienkartinės vizos.

Vykimo į Gruzijos regionus pažeidžiant šios šalies įstatymus atvejais Lietuvos užsienio reikalų ministerija negali garantuoti buvimo šiose teritorijose saugumo ir efektyviai atstovauti jose Lietuvos piliečių interesams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų