REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pašėlusios senutės: joms amžius – ne riba

Ar vyresnis amžius – mažiau judesio, sumažėjusios galimybės gražiai ir įdomiai atrodyti, prastesnė išvaizda, silpnesnė sveikata? Ogi nieko panašaus! Štai puikus pavyzdys – pašėlusios senutės, kurios galimybėmis ir sugebėjimais perspjauna ne vieną jauną!

REKLAMA
REKLAMA

Senutė prie pulto

69 metų Ruth Flowers turbūt labiausiai pašėlusi Anglijos šokių ir muzikos vakarų vedėja. Iš jos spinduliuote spinduliuoja gyvas charakteris, temperamentas ir charizma. Ši moteris mėgsta linksmintis, puikiai bendrauja ir nevengia atskleisti ekscentriškų charakterio bruožų. Kad vertinamas ne tik moters charakteris, bet ir profesionalumas, įsitikiname sužinoję, jog ji Kanų filmų festivalio prestižiniame vakarėlyje rengė pasirodymą.

R. Flowers žurnalistams yra pasakojusi, kad visada buvo gyva ir judri, tačiau vieną dieną prasidėjo senatvė, pensija, nuobodybė... „tada pradėjau ieškoti kažko daugiau. Vieną naktį Londono klube šventėme mano anūko, su kuriuo puikiai sutariame, gimtadienį. Kai atvykau į klubą, apsauginiai nenorėjo manęs įleisti. Juk iš tiesų nebuvau panaši į tradicinį jų lankytoją (juokiasi). Kai pagaliau man pavyko įeiti, buvau apstulbinta... ten buvo tokia atmosfera! Tai, ką pamačiau, stipriai skyrėsi nuo tų vakarėlių, kuriuose lankydavausi jaunystėje. Mane svaigino muzika ir šviesos. Pasijaučiau daug jaunesnė! Supratau, kad noriu sieti su tuo savo gyvenimą. Juk buvau išėjusi į pensiją ir turėjau daugybę laisvo laiko. Kai prasitariau anūkui, jis pagalvojo, kad išprotėjau. Tačiau vėliau jis supažindino mane su savo draugais ir jaunu prancūzų režisieriumi bei prodiuseriu. Mes su juo iš karto susidraugavome ir netrukus man pasiūlė tapti šokių bei muzikos vakarų vedėja. Man tai labai patiko! Manau, kad šokių aikštelėje galiu visus priversti judinti užpakalius. Geriau pasirašyčiau kontraktą su įrašų studija nei sutikčiau keliauti į senelių namus“, – pasakojo R. Flowers.

REKLAMA

Ryškioji dama

Anna Piaggi (nuotr. SCANPIX)Anna Piaggi (nuotr. SCANPIX)

Dėmesio, šiai moteriai – 81-eri, bet Anna Piaggi iki šiol vadinama žaismingiausia visų laikų Milano moterimi. Ji pagarsėjo kaip žurnalo „Vogue Italia“ mados redaktorė ir mados kritikė, nors pačios stilių ilgai kritikavo kiti. Vis dėlto Anna atkakliai laikėsi savo ir galiausiai įveikė aplinkinių skepticizmą.

Be to, ji gana įtakinga – be šios ryškios senutės Milane neprasideda nė vienas mados šou. Juose Anna Piagi pati virsta eksponatu – kiekvienąkart pasirodo apsitaisiusi vis įdomesniais (kai kas gal pasakytų – absurdiškesniais) apdarais ir dar stebina žmones neįprastu grimu. Moteris tikina, kad tai ne šiaip išsidirbinėjimas, o požiūris į madą, savotiška filosofija. Ryškioji senutė sako: „Mada – pokštas. Nebūkite pernelyg rimti ir nesureikšminkite drabužių. Vis tiek jie anksčiau ar vėliau keliaus į šiukšlių dėžę. Svarbiausia – neprarasti tikėjimo ateitimi. Tam tinka visos priemonės, ypač drabužiai. Juk jais galima drąsiai eksperimentuoti.“ Iš tiesų su tokiu požiūriu galima sutikti drąsiai – jei drabužis gali pakelti nuotaiką, kodėl to nepadarius? Žinoma, pagal savo drąsos ir žaismingumo suvokimą.

REKLAMA
REKLAMA

75 metų kultūristė

Ernestine Shepherd (nuotr. yohnnex.com) (nuotr. Balsas.lt)Ernestine Shepherd (nuotr. yohnnex.com)

Ernestine Shepherd metė iššūkį senatvei ir neleidžia laiko kaimynams ir giminėms pasakodama apie savo ligas. Ji – seniausia pasaulyje kultūristė, įrašyta į Gineso rekordų knygą, maratonininkė, sporto trenerė ir Sylvesterio Stalloneʼs gerbėja.

Tokia pasitempusi ji buvo ne visada. Moters aistra sportui prasidėjo taip: kartą drabužių parduotuvės matavimosi kabinos veidrodyje pamačiusi savo suglebusį kūną, Ernestine nusprendė rimtai susiimti. Pirmąkart sporto salėje ji apsilankė būdama 56-erių. Nuo to laiko moteris mankštinasi kasdien nuo ankstyvo ryto! Dabar ji didžiuojasi tokiu kūnu, kurio pavydėtų net jaunos. Penkiskart per savaitę Ernestine treniruoja vyresniojo amžiaus moteris, nes mano, kad asmeninis pavyzdys motyvuoja geriausiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji pasiekė stulbinančių rezultatų ir pradėjo dalyvauti kultūristų varžybose – šiandien E. Shepherd gali pasigirti vienos geriausių Amerikos kultūrisčių titulu ir dalyvavimu devyniuose maratonuose. Maža to, aštuoniasdešimtmetis sportininkės vyras sako, kad žmona neatsigina gerbėjų! Tiesa, kai kas mėgsta Ernestine priminti jos amžių (iš pavydo turbūt), tačiau ji atsako, kad amžius – tik skaičius.

86 metų gimnastė

Johanna Quaas (nuotr. SCANPIX)Johanna Quaas (nuotr. SCANPIX)

Ką veikia jūsų giminaičiai, kai amžius artėja prie 90-ies? Nesunku įsivaizduoti, kokie gali būti atsakymai. O štai 86-erių Johanna Quaas vis dar dalyvauja veteranų gimnastikos pasaulio čempionatuose ir laiko save gana perspektyvia gimnaste – juk parsineša realių apdovanojimų! Šiais metais Vokietijos Kotbuso mieste vykusiose aštuoniasdešimtmečių pasaulio pirmenybėse Johana rungtyniavo laisvųjų pratimų rungtyje ir varžybose ant lygiagrečių. Man teko matyti jos pasirodymą – fantastika, ypač turint omenyje, kad gimnastei – 86-eri. Ir pratimus atliko gražiai, ir nuo lygiagrečių nušoko tik vos vos susvyravusi. Visa salė plojo atsistojusi. Beje, teisėjų spendimu senutė tapo nugalėtoja sportininkių grupėje, kuriems daugiau nei 85 metai.

REKLAMA

Pankų karalienė

Vivienne Westwood (nuotr. SCANPIX)Vivienne Westwood (nuotr. SCANPIX)

Vivienne Westwood – 71 metai! Su kuo siejamas jos vardas? Su ugniniais plaukais, itin įdomia išvaizda, nenuspėjamai drąsiais ir keistais poelgiais. Buvusi pradinių klasių mokytoja sugebėjo išsiveržti iš įprasto gyvenimo rėmų, tapti viena įtakingiausių britų dizainerių ir iki šiol tebėra vadinama pankų motina, karaliene (ne tik teoriškai, bet ir praktiškai – pažiūrėkite, kaip ji atrodo!). Pasaulinėje mados industrijoje Vivienne vertinama kaip viena originaliausių dizainerių, o sugebėjimo stebinti neprarado iki šiol.

REKLAMA

O jos elgesys? Kai 1992-aisiais garbioji karalienė Elžbieta II Vivienne įteikė Britų imperijos ordiną, moteris pasirėdė su suknele, bet be kelnaičių (įteikus ordiną, ji išėjo į kiemą ir tai paviešino). 2006-aisiais, kai Bakingemo rūmuose Velso princas Čarlzas pakėlė dizainerės ordino titulą iki damos, Vivienne vėl atėjo be kelnaičių ir dar su sidabriniais ragais. Tada elgėsi kiek kukliau, tepasakė: „Neklauskit, atsakymas tas pats. Aš niekada jų nedėviu su suknelėmis. O kai mūviu kelnes – galbūt užsivelku vyro šilko šortukus.“ Senutė su polėkiu, ar ne? Gal ji ugdo ir palaiko kūrybingumą kokiais specialiais pratimais?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, dizainerė nemažai nuveikė mados srityje. Jos nuopelnai: V. Westwood tapo pirmąja dizainere, pateikusia korsetą kaip viršutinį drabužį, ji sukūrė tris naujus kelnių tipus, pieštuko formos sijoną, į madą sugrąžino languotus kiltus ir į rinką įvedė batelius ant platformos – 25 centimetrų aukščio!

Irena KAMIČAITIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų