REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Gedimino prospekte esančiame bare Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nustatė užmokesčio ir mokėjimo tvarkos pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI), gavusi pranešimą pasitikėjimo telefonu, patikrino gautą informaciją – trys virėjos ir baro buhalterė prisipažino gavusios beveik 20 tūkst. litų „vokeliuose“.

REKLAMA

Atlikusi operatyvų patikrinimą Vilniaus AVMI nustatė, kad bare dirbančioms virėjoms oficialiai išmokamas atlyginimas siekė 1 tūkst. litų, o „vokelyje“ – 500 litų. Apklaustų darbuotojų teigimu, už „vokelyje“ išmokamus pinigus nebuvo reikalaujama jokių parašų.

Šiuos pinigus darbuotojams išdalindavo baro buhalterė. Pastaroji mokesčių inspektoriams teisinosi, kad kasmėnesines neapskaitytas pajamas ji mokėjo baro savininko paliepimu. Už finansines operacijas atsakinga darbuotoja taip pat patvirtino, kad visus atlyginimų „vokelyje“ liudijančius įrašus ji skubiai sunaikindavo po kiekvieno mokėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus AVMI patvirtino ne tik pasitikėjimo telefonu gautą informaciją dėl darbo užmokesčio ir mokėjimo tvarkos, bet ir nustatė daugiau rimtų mokestinių pažeidimų.

Už nustatytus apskaitos, kasos operacijų tvarkos bei ataskaitų ir dokumentų apie įmonės pajamas, turtą, pelną ir mokesčius pateikimo tvarkos pažeidimus įmonės vadovui surašytas administracinis teisės pažeidimų protokolas ir gresia iki 20 tūkst. litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų