REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) perspėjo, kad, nepaisant euro zonos skolų krizės jau padarytos žalos, blogiausia dar laukia ateityje, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Didelis sukrėtimas regione euro zonai kainuotų daugiau nei 5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), neigiamas poveikis Didžiajai Britanijai būtų beveik toks pat didelis, o JAV gali netekti 2 proc. BVP. Japonijos ekonomika dėl sukrėtimo gali susitraukti daugiau nei 1 proc. Turint omenyje menką šių šalių ekonomikų augimą, daugelis jų ir vėl nugrimztų į recesiją.

REKLAMA

TVF mano, kad toks didelis sukrėtimas galėtų kilti dėl išaugusių palūkanų už euro zonos šalių vyriausybių obligacijas, smukusios vartotojų paklausos ir nepastovių aktyvų kainų. Šios problemos dabar atrodo grėsmingai pažįstamos. Palūkanos už dešimties metų trukmės Ispanijos vyriausybės obligacijas siekia 7,37 proc.

Be to, kad išdėstė šį pražūtingą scenarijų, TVF savo pranešime taip pat pažymėjo, kad pastangos sprendžiant euro zonos skolų krizę kol kas buvo per mažos.

„Padėtis euro zonoje reikalauja keisti politiką ir imtis skubių veiksmų dėl bankų sąjungos, fiskalinės integracijos, biudžetų stiprinimo ir monetarinio suderinamumo“, – teigiama TVF pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų