REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bitininkai – darbštumo ir bendruomeniškumo pavyzdys, o darbštumas ir draugiškumas – kiekvienos bendruomenės ir valstybės pamatas, sakė šalies vadovė, apsilankiusi Kupiškyje vykusioje bitininkų šventėje.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė D. Grybauskaitė šeštadienį lankėsi bitininkų šventėje „Bičiulių Lietuva – Kupiškiui“. Pasak šalies vadovės, bitės ir bitininkystė mūsų žemėse buvo anksčiau nei susiformavo valstybė. Tai skatino darbštumą, bičiulystę ir jungė į bendruomenę.

REKLAMA

„Lietuva yra bičiulių, draugiškų ir darbščių žmonių kraštas, o šiemet visas šias savybes atspindi Kupiškis. Ten, kur gerai bitėms, gerai ir žmonėms. Bitės garantuoja derlių ir gyvybę gamtoje. Jos įkvepia darbštumo ir draugiškumo. Šie bruožai yra kiekvienos bendruomenės ir valstybės pamatas“, – D. Grybauskaitę pranešime cituoja Prezidentės spaudos tarnyba.

Šventėje dalyvavusius jaunuosius bitininkus šalies vadovė paragino praturtinti bitininkystę inovatyviais metodais.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė baigdama sveikinimą taip pat palinkėjo sėkmės olimpinėse žaidynėse kupiškėnui, garsiam Lietuvos atletui Virgilijui Aleknai.

Šventės metu buvo paskelbti konkurso „Pažangiausias bitynas Lietuvoje 2012“ nugalėtojai. Pirmą vietą laimėjo Utenos rajono bitininkas Gediminas Skardžius, laikantis 800 bičių šeimas ir bitininkaujantis kartu su žmona Gražina, sūnumi, marčia ir anūkėle. Antrą vietą pasidalino bitininkų šeima iš Kretingos rajono – Pranas ir Ona Petrošiai ir bitininkas iš Mažeikių rajono Leonas Lukoševičius. Trečia vieta atiteko Panevėžio rajono bitininkui Gintarui Balžekui bei Arvydui ir Vaidai Bajorams iš Kupiškio rajono. Kartu su visos šalies bitininkais Lietuvos vadovė sodino medelius, apžiūrėjo bitininkų ekspozicijas ir vaikų piešiniais papuoštus avilius.

36–ojoje Lietuvos bitininkų šventėje, vykstančioje Kupiškio marių Uošvės liežuvio saloje, dalyvauja daugiau nei 4000 bitininkų iš Lietuvos ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Baltarusijos bei Lenkijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų