REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirminiais duomenimis, iš kasos rusiškai kalbantis kaukėtas plėšikas pagrobė apie 10 tūkstančių litų. Šiuo metu suma dar tikslinama.

REKLAMA
REKLAMA

Biržų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Binkis portalui Balsas.lt sakė, kad jau sudarytas nusikaltėlio fotorobotas, paskelbta jo paieška: „Pagal vaizdo kameros įrašus sudarėme fotorobotą. Ten matyti, kad tai jaunas, maždaug 25 metų vyras, dėvintis kaukę. Jis veikė labai greitai ir šaudė kaip įgudęs šaulys“.

REKLAMA

Pasak prokuroro, nusikaltimo vietoje rastos tikro kovinio pistoleto šovinių tūtelės. Manoma, jog šaudyta iš pistoleto „Makarov“.

Kadangi nusikaltėlis kalbėjo rusiškai, įtariama, jog jis galėjo tai daryti tyčia. Įraše girdisi, kaip jis sako: „Ležat, suki, dengi davai!“ (liet. „Gulėt, kalės, pinigus duokit“).

Arba, sakė prokuroras, tai galėjo būti atvykėlis iš Latvijos.

R. Binkis teigė, jog kasininkėms paspaudus pavojaus mygtuką, policija sureagavo žaibiškai, tačiau sulaikyti nusikaltėlio nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar ieškoma liudytojų, kurie galėjo matyti, kur spruko plėšikas. Kai kurie teigia, jog jis nusiėmė kaukę ir peršokęs tvorą atsisėdo ant dviračio ir nuvažiavo.

Balsas.lt primena, kad nusikaltimas įvykdytas antradienio rytą pačiame Biržų centre, J. Janonio gatvėje. Į Kredito unijos patalpas įsiveržė kaukėtas vyras, kuris šaudydamas iš pistoleto liepė darbuotojoms ir klientui, Biržų rajono savivaldybės tarybos nariui, gultis ant grindų.

Kai moterys taip padarė, užpuolikas pats išplėšė kasos stalčių, kur gulėjo maždaug 10 tūkstančių litų.  Viena darbuotoja įsigudrino visgi paspausti mygtuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras teigė, jog patruliai atvažiavo pavėluotai dėl to, kad supainiojo Kredito uniją su Šiaulių banku ir pirmiausia nuvyko ten.

Biržuose – amžiaus nusikaltimų vieta

Prieš kelerius metus Biržuose panašiai apiplėšta aukso parduotuvė, iš kur išnešta dirbinių už maždaug 10 tūkstančių litų. Plėšikai iki šiol nerasti.

2008 metais nusikaltėliai iš Biržų centre veikiančio „Swedbank“ mėgino išlaužti iš sienos bankomatą.

2001 m. ginkluotų nusikaltėlių Romualdo Zamolskio ir Virginijaus Savickio aukomis tapo sostinės inkasatoriai, kurie vežė iš „Maximos“ didelę sumą pinigų. Keli pareigūnai tada buvo sužeisti.

REKLAMA

Tokių nusikaltimų būta ir Zarasuose, kur prieš ketverius metus nusikaltėliai iš Latvijos apiplėšė Medicinos banko valiutos keityklą.

Apiplėšė apsaugos darbuotojai

2004 metais Iš Vokietijos banko „Vereins und Westbank AG“ skyriaus Vilniuje  buvo pagrobta daugiau kaip keturi  milijonai   litų. Pasak banko ir policijos atstovų, pinigai, daugiausiai – litais, paimti iš seifo.

Plėšikai iš nusikaltimo vietos pabėgo pilkos spalvos „Nissan Sunny“ 1987 metų laidos automobiliu.

Įvykį tiriantys kriminalinės policijos pareigūnai nustatė du įtariamuosius, vienas jų – banką saugojęs saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ darbuotojas. „Ekskomisarų biuras“ pagal sutartį saugo šio banko patalpas.

REKLAMA

Apiplėšimas pradėjo aiškėti, kai saugos tarnybos biuro budėtojas, nustatytu laiku negavęs pranešimo iš banko apsaugos darbuotojo, išsiuntė į banką reagavimo grupes.

Atvykę reagavimo grupės darbuotojai darbo vietoje nerado vieno apsaugos darbuotojo, o antrasis „Ekskomisarų biuro“ apsaugininkas buvo surištas, surakintas antrankiais ir sumuštas. Jis buvo uždarytas į vieną iš banko patalpų.

Tada sulaikytas Pavelas Kobecas, kuris už šį nusikaltimą jau atliko bausmę.

Taip pat skaitykite:

Šūviai ir apiplėšimas Biržų kredito unijoje: darbavosi kaukėtas plėšikas (papildyta 15:49)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų