REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų kovo 22 – 25 dienomis Vokietijoje, Karlsruhes mieste, jau ketvirtą kartą vyks tarptautinė meno mugė „Art Karlsruhe“ – svarbus meno renginys, kasmet  pritraukiantis vis daugiau meno gerbėjų ir kolekcionierių.

REKLAMA
REKLAMA

Mugėje lietuvių menininkas Saulius Vaitiekūnas Michaelio Schultzo galerijos kvietimu pristatys vieną naujausių ir įspūdingiausių pastarųjų metų kūrinių – instaliaciją ,,Bon Voyage” (2005). Tai didžiulės apimties – 120 m² dydžio, daugiau nei 20 tonų sveriantis – darbas, jau rodytas Lietuvos pirmosios kvadrienalės metu Vilniaus ŠMC (kuratorius K. Stanislawsky) ir tais pačiais metais eksponuotas naujos „Schultz Contemporary“ galerijos atidarymo proga Berlyne (kuratoriai M. Schultzas, L. Rutkutė).

REKLAMA

Michaelis Schultzas – vienas įtakingiausių aukščiausios šiuolaikinio meno profesionalų lygos guru, prestižiškiausių Europos, Amerikos, Azijos meno mugių organizatorius, ekspertas, žiuri narys ir dalyvis, atstovaujantis tokioms kultinėms vizualaus meno asmenybėms, kaip Georgas Baselitzas, Sigmaras Polke, Gerhardas Richteris ir kiti.
Galimybė  Lietuvos menininkui dalyvauti tokiame aukšto lygio meno renginyje – tai privačios Vilniaus galerijos ,,Vartai” sėkmingos veiklos ir jos bendradarbiavimo su Michaelio Schultzo galerija rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Karlsruhe mugė vyks erdviame, naujai pastatytame parodų centre, šiais metais priimsiančiame menininkus iš devynių šalių. Juos pristatys 160 galerijų iš viso pasaulio. Sauliaus Vaitiekūno instaliacija iš betoninių šaligatvio plytelių ir 200 šimtų medinių ližių nusidrieks 150 m² erdvėje.

"Vartų" galerijos informacija

Saulius Vaitiekūnas. Bon Voyage. 2005

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų