REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Artėjant Seimo rinkimams vis daugiau ir vis garsiau kalbama apie politikų ir partijų rinkimines programas, gvildenami pasisakymai ir nuomonės visais klausimais, analizuojama politikų komunikacija ir klaidos bei laimėjimai.

Artėjant Seimo rinkimams vis daugiau ir vis garsiau kalbama apie politikų ir partijų rinkimines programas, gvildenami pasisakymai ir nuomonės visais klausimais, analizuojama politikų komunikacija ir klaidos bei laimėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekis atkreipti jauno žmogaus dėmesį

Visas šis šurmulys nukreiptas į pagrindinę auditoriją – rinkėjus, kurie bus kviečiami išreikšti savo pilietinę valią spalio 14 dieną. Tačiau kiek rinkėjo teisę turinčių piliečių tą dieną ateis? O kokią jų dalį sudarys jaunimas – tie, kurie netrukus pradės arba jau pradėjo kurti šalies ateitį?

REKLAMA

Informacinė jaunimo pilietiškumo skatinimo kampanija „Man ne dzin“ skelbia, kad visgi jaunimui ne dzin ir siekia atkreipti jauno žmogaus dėmesį į pilietiškumo ir pareigos ateiti balsuoti svarbą. Kampanija vyksta prieš kiekvienus rinkimus ir šie metai ne išimtis.

Kodėl troleibusas?

Kampanijos pristatymas ir atidarymas vyko viešajame transporte – troleibuse. Tokia pristatymo vieta pasirinkta neatsitiktinai – viešuoju transportu kiekvieną dieną naudojasi daugelis jaunų žmonių kiekvieną dieną, todėl troleibusas simbolizuoja siekį kampaniją kuo labiau priartinti prie jaunų žmonių – būti ten, kur būna jaunas žmogus ir kalbėti taip, kaip kalba jauni žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios akcijos yra labai reikšmingos

„Ačiū akcijos organizatoriams, man atrodo, kad jūsų darbas yra labai svarbus ir reikšmingas. Jaunimo balsas atsilieps tuo, kas ateis į Seimą. Šia akcija jaunimui suprantama kalba pasakysite, kad nenoras dalyvauti rinkimuose yra nelabai geras dalykas. Taip pat tikiuosi, kad tokios akcijos padės apsispręsti už ką balsuoti tarp jūros kandidatų“, – teigė akcijoje dalyvavęs vyriausios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Tikslas – nuvesti iki balsavimo urnos

„Akivaizdu, kad liko mėnesis iki rinkimų. Jaunas žmogus, kuris gyvena paprastą gyvenimą, eina į kiną, nesupras, ką jam reikės daryti.Ar jis supras, ką skelbia politikų programos? Mūsų tikslas yra palydėti jauną žmogų, supažindinti jį, nuvesti iki ten, kur yra balsavimo urna. Mes tikimės, kad jauni žmonės susidomės ir eis balsuoti. Taip pat mūsų akcijos tikslas parodyti būsimiems politikams, kad jei nesiimsime veiksmų, jaunimas nebus pilietiškas“, kalbėjo Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentė Loreta Senkutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia – išreikšti nuomonę

„Labai daug žmonių Lietuvoje bando rūpintis valstybe ir mažesnė dalis bando rūpintis žmonėmis. Aš gal nepavadinčiau savo veiklos rūpinimusi, bet man visuomet buvo svarbiausia žmogus, jo nuomonė ir tai, kad visa ta veikla, kurią aš veikiu gyvenime, yra skirta tam, kad žmonės pradėtų galvoti. Lietuvoje mes turime bėdą, kad mes negalvojame, labai dažnai einame paskui bandą, darome taip, kaip pasakė kaimynas, arba, kaip pasakė reklama televizijoje. Aš tikiuosi, kad šiais metais labai daug žmonių nueis į rinkimus ir išreikš savo nuomonę. Nuomonė gali būti bet kokia: ir atiduotas balsas, ir galbūt net sunaikintas rinkimų biuletenis. Svarbiausia – nelikti namuose, pasakyti, ką tu iš tikro manai“, – entuziastingai kalbėjo grupės „G&G Sindikas“ lyderis ir visuomenės veikėjas Gabrielius Liaudanskas–Svaras.

REKLAMA

Jaunimo pamėgtas hip–hopo atlikėjas teigė, kad žmogus, atėjęs į rinkimus, turės teisę kalbėti apie tai, išsakyti savo nuomonę, kad ir kokia ji bebūtų: „Jei tu nedalyvauji rinkimuose, kalbėdamas apie politiką pats viduje jauti, kad sukčiauji. Tu pats save atskyrei nuo to, kas ir nusprendžia mūsų rinkimus. Paskui burnoti arba džiaugtis sprendimais iš to namo jau morališkai nebegali. Aš pats į rinkimus eisiu ir tikrai išreikšiu vienokią ar kitokią savo nuomonę.“

Darbas su žmonių mentalitetu

Pasiteiravus, ką reikėtų padaryti, kad jaunimas aktyviau dalyvautų rinkimuose, Svaras teigė, kad nieko specialiai daryti nereikėtų: „Tai yra darbas su žmonių mentalitetu, kad žmonės nebūtų nusivylę savo ateitimi čia, nenusivylę žmonėmis, kurie priima sprendimus už juos. Tai yra kruopštus daugiaplanis, daugialypis kultūrinis, politinis darbas, kurio pamatai dėtųsi dešimt metų.“

REKLAMA

„Kiekvienas sau turi užduoti klausimą: „Tai ką man sunku atsistoti ir nueiti sudalyvauti rinkimuose? Ką man sunku pasidomėti, kas laukia manęs ateity? Jeigu aš balsuoju už kriminalinius nusikaltėlius arba susikompromitavusius žmones, tai kas aš toks esu?“ Ir jei paskui pasirodo, kad aš to nežinojau, kas dėl to kaltas? Ant kiekvieno kampo apie tai skalambija... Kiekvienas yra pats savo laimės žudikas", – teigė jaunimo pamėgtos grupės lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų