REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Re­no­vuo­ja­mų mo­kyk­lų ko­lek­ty­vai ori­gi­na­liai iš­si­su­ko iš pa­dė­ties. Kur­tu­vė­nų (Šiau­lių ra­jo­nas) pra­di­nu­kai ir iki­mo­kyk­li­nu­kai mo­ko­si dva­ro svir­ne, o Šiau­lių Si­mo­no Dau­kan­to gim­na­zi­jos moks­lei­viai – Šiau­lių uni­ver­si­te­te, ap­skri­ties Po­vi­lo Vi­šins­kio vie­šo­jo­je bib­lio­te­ko­je. Net­ra­di­ci­nė pa­mo­kų ap­lin­ka mo­ki­niams ta­po at­ra­di­mu.

REKLAMA
REKLAMA

Pa­si­rin­ko svir­ną

Kur­tu­vė­nų pra­di­nė mo­kyk­la po re­konst­ruk­ci­jos dar­bą tęs dau­gia­funk­ci­a­me cent­re. Prieš sep­ty­ne­rius me­tus pa­grin­di­nę mo­kyk­lą reor­ga­ni­za­vus į pra­di­nę, bend­ruo­me­nė iš­sau­go­jo pa­sta­tą, pri­tai­ky­da­ma jį vie­tos po­rei­kiams.

REKLAMA

Kol pa­sta­te triū­sia sta­ty­bi­nin­kai, nuo rug­sė­jo 1-osios pra­di­nu­kai prie są­siu­vi­nių pa­links­ta Kur­tu­vė­nų dva­ro svir­ne. Kar­tu su iki­mo­kyk­li­nu­kais jų yra de­vy­nio­li­ka.

Lai­ki­nai Kur­tu­vė­nų pa­grin­di­nės mo­kyk­los di­rek­to­rės pa­rei­gas ei­nan­ti Auš­ra Ado­mai­ty­tė sa­ko, kad prieš nau­juo­sius moks­lo me­tus bu­vo svars­ty­ta, ką da­ry­ti: ve­žio­ti vai­kus į ki­tas mo­kyk­las ar ieš­ko­ti išei­ties vie­to­je. Pa­si­ta­rus su tė­vais, nu­spręs­ta lai­ki­nai pa­mo­kas per­kel­ti į svir­ną.

REKLAMA
REKLAMA

Įeis į svir­no is­to­ri­ją

Ant svir­no du­rų pri­ka­bin­ti žais­min­gi pa­veiks­lė­liai, pie­ši­niai. Į pa­mo­kas pra­di­nu­kus kvie­čia var­pe­lis.

„Į svir­no is­to­ri­jos pus­la­pį įra­šy­si­me ir mo­kyk­lą. Rug­sė­jo 1-ąją vai­kams sa­kiau: „Nie­kas ki­tas ne­ga­lės pa­si­gir­ti, jog mo­kė­si svir­ne“, – sa­ko A. Ado­mai­ty­tė.

Be pra­di­nių kla­sių mo­ky­to­jų į svir­ną at­vyks­ta ang­lų kal­bos, ti­ky­bos mo­ky­to­jos, lo­go­pe­dė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mais­tas į svir­ną mo­ki­nu­kams at­ve­ža­mas iš Bu­bių pa­grin­di­nės mo­kyk­los. So­di­nin­ko na­me­ly­je vei­kia tua­le­tai. Kem­pin­ge yra sū­py­nės.

„Mums čia pa­tin­ka!“, – cho­ru at­sa­ko pa­mo­ko­je sė­din­tys pra­di­nu­kai.

Per per­trau­kas jie žai­džia su­tvar­ky­ta­me svir­no kie­me, kur daug erd­vės. Kad bū­tų sau­gu, prie svir­no pa­sta­ty­ti au­to­mo­bi­lių eis­mą drau­džian­tys ženk­lai.

Nuo spa­lio mė­ne­sio kla­sės iš svir­no per­si­kels į ma­nie­žo pa­sta­tą. Šil­do­ma­me ma­nie­že vai­kai mo­ky­sis iki dau­gia­funk­cio cent­ro re­konst­ruk­ci­jos pa­bai­gos, ku­ri nu­ma­ty­ta gruo­džio 29 die­ną.

REKLAMA

Pir­mas kar­tas bib­lio­te­ko­je

Da­lis S. Dau­kan­to gim­na­zi­jos mo­ki­nių mo­ko­si bib­lio­te­ko­je, ki­ti ei­na į Šiau­lių uni­ver­si­te­tą, lie­ka jau baig­tuo­se re­mon­tuo­ti mo­kyk­los ka­bi­ne­tuo­se ar­ba prie­sta­te.

Pa­sak mo­kyk­los di­rek­to­riaus Vy­tau­to Kan­taus­ko, sta­ty­bi­nin­kai bu­vo ža­dė­ję dar­bus baig­ti rug­sė­jo 10 die­ną. Apie lai­ku neat­lik­tus dar­bus di­rek­to­rius in­for­ma­vo Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rių. Mo­kyk­los va­do­vas ti­ki­si, kad ko­lek­ty­vas į mo­kyk­lą su­grįš už sa­vai­tės.

REKLAMA

Kol mo­kyk­la re­mon­tuo­ja­ma, pa­mo­kos gim­na­zis­tams Šiau­lių ap­skri­ties Po­vi­lo Vi­šins­kio vie­šo­jo­je bib­lio­te­ko­je pra­si­de­da 9 va­lan­dą. Ant­ra pa­mai­na mo­ky­tis ren­ka­si po pie­tų.

„Nors pa­tys dar ne­bai­gę re­no­va­ci­jos, da­li­ja­mės tuo, ką tu­ri­me. Už­jau­čia­me nuo­la­ti­nį drau­gą ir par­tne­rį, S. Dau­kan­to gim­na­zi­jos ko­lek­ty­vą, pa­te­ku­sį į to­kią pa­dė­tį“, – sa­ko bib­lio­te­kos di­rek­to­rės pa­va­duo­to­ja kul­tū­ri­nei veik­lai Re­gi­na Mie­že­tie­nė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pa­mo­kos vyks­ta vi­so­se mo­ky­tis tin­ka­mo­se bib­lio­te­kos pa­tal­po­se: Ame­ri­kos, Me­no ir mu­zi­kos bei Di­džio­jo­je skai­tyk­lo­se, kon­fe­ren­ci­jų sa­lė­je.

„Ne­ma­žai moks­lei­vių anks­čiau nė kar­to ne­bu­vę bib­lio­te­ko­je, jiems ši įstai­ga, kur ga­li­ma ne tik skai­ty­ti kny­gas, bet ir ruoš­ti pa­mo­kas, ra­šy­ti pro­jek­tus, yra at­ra­di­mas“, – sa­ko R. Mie­že­tie­nė.

Pa­va­duo­to­ja ma­no, kad ir ki­tos mo­kyk­los bib­lio­te­ko­je ga­lė­tų reng­ti pa­mo­kas. Pa­vyz­džiui, Mu­zi­kos ir me­no sky­riaus fo­no­te­ka yra la­bai gau­si, čia ga­li­ma gro­ti pia­ni­nu.

REKLAMA

Net­ra­di­ci­nės pa­mo­kos

Nors skam­bu­tis bib­lio­te­ko­je ir ne­skam­ba, pa­mo­kos vyks­ta pa­gal nu­sta­ty­tą tvar­ka­raš­tį.

Ang­lų kal­bos mo­ko­ma­si Ame­ri­kos skai­tyk­lo­je.

„Mū­sų pa­mo­kos da­bar – ne­tra­di­ci­nės. Mo­ki­niai žiū­ri fil­mus, juos ap­ta­ria­me“, – sa­ko ang­lų kal­bos mo­ky­to­ja Ri­ta Ku­čins­kai­tė. – Ne­for­ma­lio­je ap­lin­ko­je naudinga or­ga­ni­zuo­ti mo­ky­mą, nes bend­ra­vi­mas mo­ki­nys-mo­ky­to­jas-len­ta la­bai įgri­sęs.“

REKLAMA

Da­nie­lė Ma­siu­ly­tė, III gim­na­zi­jos kla­sės mo­ki­nė, is­to­ri­jos ir šo­kių mo­ky­tis ėjo į Šiau­lių uni­ver­si­te­tą, ke­lios pa­mo­kos vy­ko mo­kyk­lo­je, o li­ku­sios – bib­lio­te­ko­je.

„Žiū­ri­me fil­mus, dis­ku­tuo­ja­me. Vi­siems bendraklasiams pa­tin­ka. Gal kaž­kiek nu­ken­čia tai, ką tu­ri­me iš­mok­ti pa­gal pro­gra­mą, bet už­sie­nio kal­bą la­vi­na­me kal­bė­da­mi. Dar ne­si­no­ri į mo­kyk­lą su­grįž­ti“, – šyp­so­si Da­nie­lė.

III gim­na­zi­jos kla­sės mo­ki­nys Ar­nol­das Po­luek­to­vas sa­ko, jog „bib­lio­te­ko­je pa­mo­kos vyks­ta kaip ir mo­kyk­lo­je, tik ap­lin­ka – ki­ta“.

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų