REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas tęsė Kauno pedofilijos bylos nagrinėjimą, kurioje Andrius Ūsas kaltinamas mažametės tvirkinimu, apklausti Laimutės Stankūnaitės tėvai – Tatjana ir ir Stasys Stankūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoją onkologę Laimą Bloznelytę, vienoje TV laidoje pasakojusią intymias detales apie A. Ūsą, nutarta apklausti kitą savaitę, nes ji į teismą neatvyko.

REKLAMA

(Papildyta 13:14 val.)

D. Kedžio šalininkas M. Kuprevičius: ieškojau trečio pedofilo

Įštikimas Drąsiaus Kedžio šalininkas Marius Kuprevčius duodamas teismui parodymus tikino norįs papasakoti tiesą: „Po to, kai D. Kedys demaskavo pedofilų klaną, ieškojau kitų pedofilų, nes mergaitė minėjo A. Ūsą ir kažkokį Joną. Buvo dar Aidas. Manėme, jog tai Valstybės saugumo departamento pareigūnas Aidas Mieželis. Vėliau įtarinėjom, kad yra dar vienas – Vaidas Milinis“.

REKLAMA
REKLAMA

Garliavos įvykių dalyvis M. Kuprevičius prisiminė, jog į Kedžių namus ateidavo kaimynė Olga ir ragindavo mergaitę prisiminti, ką jai darė dėdės: „Mergaitė vaikiškai naiviai viską pasakojo. Kad niekas to negirdėtų, užmesdavo antklode vaiko galvą“.

Kartą M. Kuprevičius esą nuvijo įkyrią moterį ir paprašė mergaitės papasakoti ir jam, kas vyko: „Tačiau mergaitė ėmė verkti, tada ją nuvedžiau namo“.

Per visą tą laiką, kol prie Kedžių namų rinkosi palaikymo grupė, M. Kuprevičius aktyviai dalyvavo ir šeimos gyvenime: „Ten tvyrojo chaosas, todėl reikėjo imtis veiksmų norint, kad gyvenimas judėtų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskui, prisiminė M.Kuprevičius, viskas baigėsi: „Policija jėga atidavė mergaitę motinai ir tada supratau, kad nieko padaryti negalim“.

Garliavos aktyvistas teigė tikįs, jog mergaitė patyrė prievartą ir ne visiems tai pasakojo: „Vargšas vaikas jau turi paslaptį“.

Į kitą teismo posėdį ketinama kviesti kaimynę Olgą ir neatvykusias Violetą Dedovienę ir Laimą Bloznelytę.

(Papildyta 11:24 val.)

L. Stankūnaitės tėvas: D. Kedys ją mušė

Teismui duodamas parodymus, Laimutės Stankūnaitės tėvas Stasys Stankūnas susijaudinęs pasakojo, kad dukra su D. Kedžiu susidraugavo dar būdama 15 metų: „Jam tuo metu buvo jau 30 metų. Kai sužinojom, kad pora turi lytinių santykių, norėjau rašyti pareiškimą policijai, bet žmona atkalbėjo.“

REKLAMA

S. Stankūnas tikino, kad gimus dukrai L. Stankūnaitė apsigyveno Kedžių namuose, kur buvo mušama ir paversta tarnaite: „Kai tik susipykdavo, ateidavo pas mus, A. Ūsas jai padėjo kovoti dėl mergaitės. Jų santykiai buvo dalykiniai ir  jis niekada nemiegojo mūsų namuose.“

L. Stankūnaitės tėvas tikino niekada negirdėjęs iš anūkės pasakojimų apie A. Ūsą ir „sysalus“: „Ji taip pradėjo kalbėti tik tada, kai pagyveno pas tėvą.“

S. Stankūnas tikino, kad mergaitė būdavo guvi, linksma ir neatrodė nusiminusi.

L. Stankūnaitės motina apie A. Ūsą: jis atrodė inteligentiškai

Tėvui pritarė ir Tatjana Stankūnienė. Anot moters, D. Kedžio tėvai juos ignoravo ir niekada nesilankė namuose: „Savo anūkę pasiimdavo kieme. Niekada nepritariau jų draugystei, juk vyras draugavo su 15-mete, bet tėvą atkalbėjau kreiptis į policiją, nes Lamutė jau laukėsi.“

REKLAMA

Kai dukra pagimdė, tikino moteris, ji pasikeitė – tapo nervinga, išsekusi, suliesėjo: „Atrodė lyg praleidusi metus konclageryje.“

T. Stankūnienė taip pat tikinusi, kad anūkė apie A. Ūsą nieko blogo nekalbėjusi, šis lankėsi krikštynose, atnešė dovanų.

A. Ūsas, anot moters, visada ateidavo tvarkingai apsirengęs, vilkėjo kostiumą, pagarbiai kalbėjo su dukra.

----------------------------------------------------------------------------------

Moteris teismui pateikė raštišką paaiškinimą, kad yra išvykusi į komandiruotę.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas  nutarė gydytoją onkologę Laimą Bloznelytę apklausti kitą savaitę. Moteris vienoje TV laidoje teigė, kad jos kabinete privačioje klinikoje lankėsi A. Ūsas ir dvi moterys, prašė pašalinti nuo vyriškio varpos dėmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį tęsiant nagrinėti pedofilijos bylą, kurioje Andrius Ūsas kaltinamas mažametės tvirkinimu, apklausiami Laimutės Stankūnaitės tėvai – Tatjana ir ir Stasys Stankūnai.

Šie ir A. Ūso artimieji kreipėsi į generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šmeižto, bet prokuratūra tai daryti atsisakė, pasiūliusi kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Generalinė prokuratūra rugsėjį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl žudynių Kaune, nes įtariamasis D. Kedys yra miręs.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl J. Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymo bei rengimosi nužudyti A. Ūsą, taip pat dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis, įtariamajam D. Kedžiui mirus, pranešė rugsėjį prokuratūra.

REKLAMA

Tyrimą D. Kedžio atžvilgiu prokuratūra jau buvo nutraukusi 2011 metų birželio 28 dieną, bet Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas šių metų kovo 5 dieną tokį sprendimą panaikino. Prokuratūra buvo įpareigota iš naujo spręsti klausimą dėl ikiteisminio tyrimo užbaigimo D. Kedžio atžvilgiu, surašant kaltinamąją aktą ir perduodant baudžiamąją bylą teismui.

Prokurorai pabrėžė, kad „Lietuvos įstatymai numato tik kaltinamojo ir baudžiamosios bylos su kaltinamuoju aktu atidavimo pirmos instancijos teismui tvarką“.

REKLAMA

„Kaltinamuoju laikomas asmuo, dėl kurio yra priimtas kaltinamasis aktas, o jo surašymas galimas tik apklausus įtariamąjį ir nurodžius įtariamojo poziciją. Iki bylos perdavimo teismui kaltinamojo akto nuorašas turi būti pasirašytinai įteiktas kaltinamajam. Baudžiamojo proceso kodeksas nenumato mirusio asmens, kuriam nebuvo pranešta apie įtarimus, perdavimo pirmos instancijos teismui“, – rašoma prokuratūros pranešime.

D. Kedys nebuvo apklaustas kaip įtariamasis, jam nebuvo įteiktas pranešimas apie įtarimą, nes jis slapstėsi. D. Kedžio lavonas rastas 2010 metų balandžio 17 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu prokuratūra atkreipė dėmesį, kad ikiteisminis tyrimas tęsiamas dėl dar dviejų įtariamųjų – R. I. bei E. B., taip pat siekiama nustatyti kitus asmenis, bendrininkavusius padarant nusikalstamas veikas.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune buvo nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas J. Furmanavičius ir V. Naruševičienė.

D. Kedys J. Furmanavičių, A.Ūsą ir dar vieną nenustatytą asmenį kaltino seksualiai išnaudojus ir prievartavus jo mažametę dukterį. Mergaitės motiną L. Stankūnaitę ir jos seserį V. Naruševičienę D. Kedys kaltino pardavinėjus mergaitę pedofilams.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi. Tų pačių metų birželį negyvas rastas ir A. Ūsas. Jis esą žuvo per nelaimingą atsitikimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų