REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Andrius Arlauskas – FK „Ekrano“ komandos narys, kuriam pastarieji du metai nesiklosto taip, kaip norėtų žaidėjas, treneriai ir klubo gerbėjai. Saugas šiemet pavasarį epizodiškai rungtyniavo vos keturiuose mačuose, o atsiskleisti bei vėl džiuginti naudingu ir geru žaidimu A. Arlauskui nepavyko dėl traumos, kurį kamuoja jau antri metai. Pirmadienį žaidėjui Kaune atlikta kojos operacija, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Retai „eteryje“ pasirodantis žaidėjas mintimis pasidalino apie nelengvą karjeros laiką.

- Startavai pirmose sezono rungtynėse prieš „Sūduvą“, vėliau pavasarį epizodiškai pasirodei tik trejose rungtynėse, galiausiai vėl dingai iš rikiuotės. Kas atsitiko, atsinaujino trauma?

REKLAMA

- Sezono pradžioje jau atrodė, kad išsigydžiau seną traumą ir po truputį treneriai įtraukdavo mane į žaidimą. Bet tada vėl prasidėjo lengvi skausmai, gavau keletą smulkių traumų ir taip po truputį viskas susikaupė, jog vėl atsinaujino sena trauma.

- Gal trumpai gali papasakoti kokio pobūdžio problemos, ką skauda? Kodėl nepavyksta tinkamai išsigydyti kojos?

- Prieš porą metų plyšo galinis kojos raumuo, tai nuo to laiko niekaip nepavyksta normaliai pasveikti. Galima sakyti, gavosi šiokios tokios komplikacijos. Žinau medicininę diagnozę, kurioje - lotyniškų raumenų pavadinimų sąrašas. Aiškiau papasakotų gydytojai.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokie galimi sprendimai dėl traumos? Ką teigia gydytojai?

- Pusę Lietuvos apvažiavau, turiu begalę tyrimų ir rezultatų, bet nelabai kas pagelbėjo, žiūrėdavo į tyrimo rezultatus ir sakydavo, kad tas neturėtų sukelti kokių skausmų. Pirmadienį važiuoju į Kauną, gydytojai bandys operuoti, žiūrės kur slypi bėdos.

- Kas yra sunkiausia besigydant traumą?

- Nežinomybė. Važinėju pas gydytojus, jie kraipo galvas ir nežino ką daryti. Tai ir yra sunkiausia.

- Kada tikiesi grįžti į futbolo aikštę?

- Pirma reikia išsigydyti koją. Tada ir žiūrėsime, kada būtų galima grįžti visa jėga į aikštę, nors dabar treneriai ir taip leidžia kartais pasijungti ir pažaisti su visais treniruotėse. Tik gaila, kad negaliu iš visų jėgų dirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas padeda ištverti ilgą reabilitacijos laiką?

- Tokia čia ir reabilitacija. Kol „nesuremontavo“ kojos dabar palaikau tik fizinę formą. Reabilitacija, galima sakyti, dar net neprasidėjo.

- A lygoje atkakli kova dėl aukščiausių apdovanojimų, ką manai apie FKE šansus sezono finiše, kokie „Ekrano“ pranašumai prieš kitas komandas?

- Keletą metų atgal čempionato gale mes būdavome besivejančių vaidmenyje, dabar pirmaujame ir viskas priklauso tik nuo mūsų pačių. Nereikia žvalgytis į kitas komandas, tai visi šansai mūsų rankose. „Ekrano“ stiprybė - patirtis, spaudimo neturėtų jausti komanda.

REKLAMA

- Klube esi nuo 2004 m., kaip pats vertini šį karjeros laiką „Ekrane“? Kaip apibūdintum jį?

- Buvo visko, ir juodo, ir balto. Gražių pergalių, nusivylimų, pakilimų ir nuosmukių. Galėčiau ilgai pasakoti...

- Kokia tavo, kaip futbolininko, svajonė?

- Pirma svajonė - pasveikti, o po to ir kitos svajonės...

- Besigydydamas traumą, matyt, turi pakankamai laisvo laiko. Ką veiki laisvalaikiu?

- Vaikštau į visas treniruotes, tai to laisvo laiko turiu tiek pat, kaip ir visi. Jei duoda laisvų dienų, tai einu paspardyti kamuolio su sveika koja. Kažkas „Ekrane“ yra pasakęs: traumuoti turi dirbti dvigubai.

REKLAMA

- Jei galėtum atsukti laiką atgal, ką norėtum pakeisti savo gyvenime?

- Įstrigusi viena Rolando Kazlo mintis, jog iš esmės kad ir kaip žmogus keiktum dabartį, praėjus laikui pasirodo, kad buvo labai neblogai, daug geriau negu dabar. Tokia pat mano nuomonė: yra kaip yra, nesižvalgome atgal, žiūrime į priekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų