REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjus, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Algirdas Matonis nutylėjo faktą, jog sovietmečiu ir nepriklausomybės atkūrimo pradžioje dirbo sovietų saugumui (KGB), premjeras Andrius Kubilius, pirmadienį žurnalistų  paklaustas,  ar  šis pareigūnas, jo nuomone, gali užimti tokias pareigas, pareiškė negirdėjęs neigiamų atsiliepimų apie jo  profesinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl profesinės (jo) veiklos aš tikrai nesu girdėjęs kokių nors priekaištų ir todėl jo tiesioginiai vadovai turėtų įvertinti situaciją“, – žurnalistams sakė premjeras.

REKLAMA

Jis taip pat pareiškė susiklosčiusią situaciją, kad informacija apie su KGB susijusią A. Matonio praeitį, paaiškėjo tik dabar, vertinantis neigiamai.

„Faktą, kad iki šiol tai nebuvo žinoma ir tik dabar paaiškėja, vertinčiau neigiamai“, – žurnalistams sakė A. Kubilius.

Šiomis dienomis viešojoje erdvėje pasklido informacija, kad Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) generalinės direktorės Teresės Birutės Burauskaitės teigimu, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas A. Matonis savo darbo biografijoje nutylėjo faktą, kad sovietmečiu ir nepriklausomybės atkūrimo pradžioje dirbo sovietų saugumui.

Pasak LGGRTC vadovės, informacija apie A. Matonį paskelbta remiantis turimais KGB personalo skyriaus kartotekos duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų