REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisijos (EK) siūlymai dėl bankų sąjungos sulaukė silpno valstybių narių pritarimo. Debatuose daugiausiai dėmesio sulaukia Europos centrinio banko (ECB) galios lyginant su nacionalinėmis bankų valdybomis, kiek galių liks Europos bankų valdybai (EBA) ir krizės valdymo priemonės. Dėl šių priežasčių bankų sąjungos realizavimas taps mažiau ambicingas ir lėtesnis nei planavo EK, naujausioje ataskaitoje tvirtina „Deutsche Bank“.

REKLAMA
REKLAMA

Banko analitikų teigimu, dėl to šios sąjungos pastangos stabilizuoti euro zoną išliks ribotos.

REKLAMA

Vokietijos banko manymu, dėl iškilusių nesutarimų pasislinks ir visa bankų sąjungos darbotvarkę. „Mažai tikėtina, kad pagal EK pasiūlymą, pirmieji bankai bus pradėti prižiūrėti Europos Sąjungos (ES) lygmeniu jau 2013 metų sausį“, - teigia „Deutsche Bank“.

Su tuo susijusi ir parama Ispanijai. „Dėl to, kad šis finansavimas priklauso nuo bendros bankų priežiūros sistemos, tiesioginės lėšos iš Europos stabilumo mechanizmo (ESM) probleminių Ispanijos bankų greitu metu nepasieks“, - rašoma „Deutsche Bank“ ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Bankų sąjunga išliks nebaigtu kūriniu: vietoj nuoseklaus ir integruoto dizaino bus sukurta nesubrendusi sistema, kuri neįtraukia krizės valdymo instrumentų, konstatuoja Vokietijos banko ekspertai.

Galiausiai, bendra ES priežiūros sistema išliks silpna ir priklausoma nuo nacionalinių prižiūrėtojų, kurie neturi daug noro bendradarbiauti tarpusavyje ir iš anksto atskleisti savo bankų sektorių problemų, paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų