REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėgstantiems dažnai keliauti, tačiau neturintiems pakankamai pinigų lėktuvo skrydžiams, puikus išsigelbėjimas – kelionė autobusu. Nors keliauti šiuo transportu gali būti įdomu ir naudinga, vis dėlto laikas praleistas autobuse prailgsta, o keleivis, savaime suprantama pavargsta. Kad taip neatsitiktų, vadovaukitės keliais kelionių eksperto patarimais, padėsiančiais išvengti nepatogumų ir nuovargio keliaujant autobusu:

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia reikėtų apsispręsti ar norite keliauti nakties metu ar ne, o tai turėtų nulemti keli svarbūs faktoriai: saugumas, laikas, pinigai ir komfortas.

REKLAMA

Saugumas. Atsižvelkite į draugų ir artimųjų nuomonę: jeigu jie sako, kad naktinis autobusas dažniau nulekia nuo kelio ar patiria ginkluotų užpuolimų - tai tikriausiai, neišgalvotos istorijos. Savaime suprantama, kad dienos paros metu keliauti yra saugiausia.

Pinigai ir laikas. Tai bene pagrindiniai privalumai keliaujantiems naktiniu autobusu. Kelionės tamsiu paros metu būna kur kas pigesnės, o ir laikas ne taip prailgsta, juk didelę dalį kelionės laiko pramiegama. Naktines keliones dažnai renkasi vieniši keliautojai, kurie mėgsta tylėti, miegoti ir nori kuo greičiau pasiekti kelionės tikslą. Beje, naktį autobusai daro mažiau sustojimų, tad ir savo kelionės tikslą pasieksite greičiau.

REKLAMA
REKLAMA

Komfortas. Kalbant apie komfortą, turbūt kiekvienas sutiks, kad miegoti sėdint, susirietus ar ant praėjimo tako nėra visai patogu. O ką jau kalbėti apie nugaros ir kaklo skausmus atsikėlus? Jeigu turite galimybę išsirinkti sėdimą vietą – rinkitės autobuso priekyje. Ten yra daugiau vietos kojoms, nei, pavyzdžiui autobuso gale, juolab, kad galinės sėdynės neatsilošia. Kita vertus, dažnai sėdimos vietos keleiviams priskiriamos automatiškai.

Daiktų saugumas. Keliaujant naktį, turėkite omeny, kad kartas nuo karto būtina užmesti akį į asmeninius daiktus, o idealiausia, jei jausite su jais bent menkiausią fizinį sąlytį. Rankinę su vertingais daiktais, laikykite prie savęs ar ant kelių, o likusius daiktus padėkite po kojomis ar virš galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drabužiai ir maistas. Keliaudami autobusu, net ir vasaros metu, nepamirškite šiltesnių drabužių, antklodės ar miegmaišio. Paprastai, net ir nakties metu oro kondicionieriai neišjungiami, tad rizikuojate peršalti ir susirgti. Keliaujant autobusu tenka pamiršti apie karštą maistą, todėl labiausiai nukenčia mūsų skrandis. Kad išvengtumėte skrandžio ar virškinimo problemų gerkite daug vandens ir rinkitės kaip įmanoma sveikesnius produktus: vaisius, daržoves, riešutus. Sustojimo metu nusipirkite karštos arbatos ar sultinio. Nesivežkite greitai gendančių produktų.

REKLAMA

Kiti būtini daiktai. Kad laikas neprailgtų susigalvokite kokių nors užsiėmimų. Puikus draugas gali tapti MP3 grotuvas, žaidimų kompiuteris, knyga, o dar geriau jei susibendrausite su bendrakeleiviu. Nepamirškite pasiimti ausų kištukų, jei šalia jūsų sėdės knarkiantis keleivis ar užmigti neduos priekyje verkiantis kūdikis. Akių juosta - puiki išeitis tiems, kurie negali miegoti prie televizorių šviesos ar dėl priešpriešine kryptimi važiuojančių automobilių žibintų. Nepamirškite su savimi turėti drėgnų bei sausų servetėlių, jos nepakeičiamos pagalbininkės daugumoje situacijų.

REKLAMA

Miego pozos. Jei sėdite prie lango, pasidėję kelioninę pagalvę atsiremkite į langą, o jei sėdite prie praėjimo, kartais patogu atsisukti į praėjimą, lyg miegotumėte ant šono, arba miegoti tiesiai naudojant kaklą palaikančią pagalvę. Kiek ekstremalesnis būdas – miegojimas po kėdėmis arba ant praėjimo. Tiesa, vairuotojai pastarąjį būdą propaguoti draudžia. Kitas variantas – miegoti susirietus, kelius atrėmus į prieš jus esančią sėdynę, tačiau ir tokia poza miegodami neilgai tversite.

Sustojimai. Kaip jau minėjome, naktį autobusai stoja rečiau, tačiau jiems sustojus, visuomet išnaudokite šį sustojimą nueidami į tualetą, juk kitos progos gali tekti laukti gan ilgai. Jei keliaujate vienas, išeidami iš autobuso nepalikite jame vertingų daiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų