REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkės Birutės Laktionkinos kaimynės – Dariaus ir Girėno gatvės 24-ojo namo gyventojos – nenori, kad jų daugiabučio prieigose vyktų bet kokie darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusios savaitės antradienį Klaipėdos energetikams buvo eilinė darbo diena: vyrai ketino tvarkyti trifazę elektros liniją – nutiesti ją po žeme, o ne oru, kaip buvo iki šiol. Vos tik prasidėjus darbams savo teisių išbėgo ginti būrelis Dariaus ir Girėno gatvės 24-ojo namo gyventojų. Moterys aiškino, kad valdžia rengiasi nugriauti daugiabutį, iškirsti medžius ir įrengti kavinę su automobilių stovėjimo aikštele.

REKLAMA

– Žiūrėkite, ką jie daro: kaskart vis kažką kasa, ardo, drebina mūsų seno namo sienas. Jau ne tik pamatai skyla, yra suskylinėjusi ir visa siena iki pat viršaus. Ir ko norėti, juk nuolatos ties tuo namo kampu vyksta kažkokie darbai. Nuo to mūsų pastato kampas, matyt, ir smenga, o sienos trūkinėja. Baiminamės, kad vieną dieną mūsų būstas taps avarinės būklės. O blogiausia, kad niekas su mumis, namo gyventojais, jokių darbų nederina, nesako, nei kas, nei dėl ko čia daroma. Žinome tik tiek, kad greta stovintį pastatą yra nusipirkusi viena Tauragės pensininkė. Jame, kiek žinome iš nuogirdų, ketinama atidaryti kavinę. O mūsų kieme kažkada lankęsis miesto meras aiškino, kad planuojama iškirsti po langais augančius medžius ir visoje toje aikštelėje įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Kodėl niekam mūsų, gyventojų, interesai nerūpi? Kodėl atsižvelgiama tik į verslininkų pageidavimus, pildomi jų norai, užgaidos? Kur mums kreiptis – į Prezidentūrą, STT, FNTT? Kas mus gali apginti? – užvertė klausimais tauragiškės.

REKLAMA
REKLAMA

Su prie namo dirbusiais darbininkais ir jų vadovais moterys nebuvo malonios – jos šaukte šaukė, kad nieku gyvu neleis nei kasti, nei kabelio kloti. Vyrai savo ruožtu mojavo dokumentais ir įrodinėjo, kad jų darbai teisėti.

– Turime visus reikiamus leidimus, projektą. Mes tik atliekame darbus, o ne sprendžiame: gavome tokį nurodymą ir dirbame, – bandė aiškinti dokumentų segtuvu nešinas vyriškis.

Jis paaiškino, kad nutarta nuo greta stovinčio pastato, kuris neseniai buvo privatizuotas (anksčiau jame glaudėsi kaimiškoji seniūnija, apsaugos policija, kitos organizacijos) atjungti elektros skydinę ir specialų stovą pastatyti atskirai, o nuo šio pastato į gretimame įsikūrusią drabužių parduotuvę oru virš pėsčiųjų tako nutiestą elektros liniją nutiesti po žeme. „Tauragės kurjeris“ apie šį pavojų gyventojams keliantį kabelį rašė 2011 m. liepą (Nr. 54, „Nusviręs kabelis kelia grėsmę“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiabučio gyventojos įrodinėjo, kad pastatas, pamatai ir aplink esanti žemė yra jų, gyventojų, nuosavybė. Energetikai sakė savo: kad daugiabučių gyventojai neturi privačios žemės, kad pastatas stovi ant valstybei priklausančios žemės ir kad jos neturi teisės trukdyti darbų. Tačiau Dariaus ir Girėno 24-ojo namo gyventojos buvo atkaklios – bematant sugalvodavo vis kitokių reikalavimų. Darbininkų ir jų vadovo tauragiškės reikalavo iškviesti pasiaiškinti miesto valdžią ir gretimą pastatą įsigijusią tauragiškę Birutę Laktionkiną. Darbininkai savo ruožtu bandė paaiškinti, kad jiems visa tai nerūpi, kad tik atlieka savo darbą.

REKLAMA

Minėtą pastatą miesto centre įsigijusi B.Laktionkina „Tauragės kurjeriui“ paaiškino, kad šie darbai buvo susiję su elektros kabeliu, apie kurį buvo rašęs ir mūsų laikraštis.

– Visi šie darbai buvo iš anksto suderinti, gauti visi leidimai. Nesuprantu, ko tos moterys gali norėti, kokius priekaištus reikšti. Nežinojau, kad jos prieštarauja darbams, nori su manimi susitikti. O šiandien (praėjusios savaitės ketvirtadienį – aut.past.) viskas sutvarkyta: virš pėsčiųjų tako karojusio elektros kabelio nebeliko, elektros skydinė nuo mano pastato perkelta į valstybei priklausančią sklypo teritoriją. Aš asmeniškai atliktais darbais, apie kuriuos, beje, buvo skelbta ir rajono spaudoje, esu labai patenkinta, – sakė B.Laktionkina.

REKLAMA

Moteris paneigė daugiabučių gyventojų skleidžiamą informaciją apie šiame pastate neva veiksiančią kavinę. Tačiau patvirtino, kad privatus yra ne tik buvęs valdiškas pastatas, bet ir aplink plytintis 4,5 aro sklypas. Privati valda ribojasi su šiuo metu tarp pastatų einančiu pėsčiųjų taku. Tad verslininkė planuoja, kad statinys galėtų būti išnuomotas maitinimo paslaugas teikiančiai įmonei.

– Per naktį veikiančios kavinės čia tikrai nebus: tokios įmonės nei pati noriu, nei kaimynai tam pritartų. Tačiau užkandinė arba, kaip anksčiau buvo populiaru sakyti, ledainė – gali būti. Alkoholiu joje nebus prekiaujama, – dėstė verslo planus B.Laktionkina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris nepanoro atskleisti, kada, kokiu pavadinimu, kieno vadovaujama įmonė teiks maitinimo paslaugas šiame pastate.

Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius, kalbėdamas apie situaciją, pastebėjo, kad daugiabučio gyventojos šiuo atveju neteisios. Darbai vyko valstybinėje žemėje, turint visus reikiamus leidimus. Tad, seniūno teigimu, atkaklios savo teisių gynėjos galėjo sulaukti ne pritarimo, o administracinės atsakomybės.

Ž. JANKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų