REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjanti žiema Rusijoje bus atšiauri ir pati šalčiausia per pastaruosius 20 metų, pareiškė Rusijos Hidrometcentro direktorius Romanas Vilfandas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši žiema iš tiesų bus žymiai šaltesnė už tas, kurios buvo per 20 praėjusių metų. Remiantis pirminėmis prognozėmis ir sausį, ir vasarį Šiaurės Vakarų federalinėje apygardoje (europinės Rusijos dalies šiauriniai ir šiaurės vakarų regionai - red.) vidutinė temperatūra bus maždaug normos ribose arba net mažesnė. Jei turėsime mintyje, kad vidutinė temperatūra sausį yra 10 laipsnių šalčio, o vasarį - 8,5 laipsniai, tai bus tikra rusiška žiema“, – Maskvoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė R. Vilfandas.

REKLAMA

Rusijos hidrometeorologinės tarnybos vadovas pridūrė, kad ši prognozė artimiausiais mėnesiais bus tikslinama, ir priminė, kad per 20 praėjusių metų žiemos europinėje Rusijos dalyje buvo gana šiltos.

„Per pastaruosius 20 metų, išskyrus 2009 - 2010 metų žiemą, kai buvo labai šalta, iš esmės vyravo šiltos žiemos, temperatūra viršydavo normą 2 - 6 laipsniais, ir mes prie to pripratome“, – R. Vilfandą cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų