REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Apsiniaukusią antradienio popietę Vilniaus Kalvarijų turguje kalbinti prekeiviai džiaugsmu netryško. Savų bičių medų parduodantis Petras iš Molėtų sakė, kad derlius šiemet prastas, medų žmonės perka ne taip noriai, kaip praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prekybininko, dabar pardavimai sumažės dar labiau, nes prasidėjus šildymo sezonui pirkėjai turės mažiau „laisvų“ pinigų. Kainų artimiausiu metu jis mažinti neplanuoja, tačiau pusvelčiui gero medaus atiduoti taip pat nesinori. Kainų mažinti neišeina ir dėl kuklesnio šių metų derliaus.

REKLAMA

Už pusę kilogramo medaus jis prašė 13, o už kilogramą – 18 litų.

Vilnietė Janina džiaugėsi itin gausiu šių metų derliumi, tačiau pastebėjo, kad ir pirkėjų yra gerokai mažiau, nei prastesnio derliaus metais.

Pačios augintus ir skintus obuolius pardavinėjanti moteris spėliojo, kad daug potencialių pirkėjų užsiaugino savų obuolių arba tiesiog turi draugų ar pažįstamų, kurių derlius irgi buvo nemenkas.

Pasak jos, savaitgaliais pirkėjų skaičius išauga nežymiai. Janina samprotavo, kad taip yra dėl dažnai šiuo metų laikų Vilniaus senamiestyje vykstančių įvairių mugių, kurios pritraukia dideles minias.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkininkė už kilogramą gražių ir švarių obuolių prašė 2,50 lito.

Panaši nuomonė vyravo ir tarp bulves pardavinėjančių prekeivių. Nors Vilkaviškietis Vytas ir džiaugėsi puikiu šių metų derliumi, tačiau pardavinėti jį sekasi  prastai. Bulvių kokybė ir išvaizda yra geresnė, nei tų, kurias galima rasti šalies didžiuosiuose prekybos centruose, bet didesnė ir jų kaina. Vyras teigė, kad ateityje bulvių kainos tik kils, mat jau dabar didelė Lietuvoje išaugintos produkcijos dalis yra išvežama į Rusiją, Serbiją ir Angliją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekeivis minėjo, kad jau dabar Anglijos supirkėjai siūlo daugiau nei 80 centų už kilogramą bulvių, todėl nemažai didžiųjų Lietuvos ūkininkų sudaro sutartis su užsienio supirkėjais.

Lietuviškų kainų tokie sandėriai tikrai nesumažins.

Kalvarijų turguje apsipirkinėjusios vilnietės Audronė ir Laima sakė, kad čia ateina dėl šviežesnių vaisių ir daržovių, kai baigiasi savam darže užaugintas derlius. Joms taip pat yra svarbu tai, kad čia galima nusipirkti tikrų ir šviežių lietuviškų gėrybių, nes beveik visos jos prekybos centruose yra atvežta iš Lenkijos. Galimybė pasiderėti dėl geresnės kainos taip pat yra teigiamas dalykas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų