REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, spalio 17 dieną, apie pusę šešių vakaro, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojui paskambino susirūpinusi pusantrų metukų berniuko močiutė. Ji pranešė, kad jos dukra, gyvenanti Telšių r., Tryškių sen., labai dažnai girtauja, neprižiūri savo sūnaus, neblaivi yra ir tą vakarą. Į nurodytą kaimą nedelsiant buvo išsiųstas patrulis. Nuvykus įvykiai rutuliojosi kaip televizijos laidoje ,,Farai“.

REKLAMA
REKLAMA

Tik įėjusius į namo vidų policijos pareigūnus pasitiko stipriai apgirtęs jaunas vyras. Pamatęs pareigūnę moterį, šeimininkas jos adresu paleido triaukščius ,,epitetus“ lietuvių ir rusų kalbomis, įsakė nedelsiant nešdintis lauk. Įspėjus, kad vyras nurimtų, dar gausesnė lavina keiksmažodžių pasipylė abiejų pareigūnų adresu. Pabandžius sulaikyti, ,,narsuolis“ pasipriešino, tad nieko kito neliko, kaip panaudoti kovinius imtynių veiksmus ir spec. priemonę – antrankius. Bandant nuvesti ir įsodinti į tarnybinį automobilį, vyras pradėjo spardytis. Pareigūnai panaudojo elektros impulsinį prietaisą ,,Taser X26“ kaip įprastą elektros šoką. To pakako – smarkuolis nurimo, paklusniai įsėdo į automobilį, nutilo, o vėliau ir atsiprašė už savo veiksmus. Pristačius į policijos komisariatą dvidešimt ketverių metų vyrui nustatytas sunkus (3,18 prom.) girtumas, naktį teko praleisti laikino sulaikymo kameroje.

REKLAMA

Aštuoniolikmetei sugyventinei nustatytas vidutinis (2,35 prom.) girtumas. Mažylis perduotas močiutės globai. Už vaiko nepriežiūrą abiems tėvams teks atsakyti administracine tvarka, o jaunajam tėveliui – dar ir už policijos pareigūnų įžeidimą bei nepaklusimą jų teisėtiems reikalavimams.

Prietaisą ,,Taser X26“ Telšių policijos pareigūnai naudoja labai retai, bet, kaip parodė praktika, priemonė tramdyti įžūlius pažeidėjus labai veiksminga. Prietaisai Taser policijos veikloje naudojami tiesiogiai priglaudžiant prie žmogaus kūno kaip įprastą elektros šoką be užtaiso arba per atstumą su iššaunamais kontaktais.

Prietaisas Taser gali būti naudojamas agresyviems, apsvaigusiems nuo alkoholio, narkotinių ar kitų psichotropinių medžiagų, nestabilios psichikos, neprognozuojamiems pavojingai besielgiantiems ir kitiems policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdantiems, pavojų sau, policijos pareigūnams ar tretiesiems asmenims keliantiems pažeidėjams sutramdyti ir sulaikyti, apsiginti ar kitus apginti nuo agresyvių gyvūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų