REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip pranešė Ukrainos masinės informacijos priemonės, Kuš-Kajaus kalno rajone pasiklydo du alpinistai iš Lietuvos. Kaip pranešė Sevastopolio miesto gelbėtojų tarnyba, pagalbos prašymas buvo praneštas mobiliuoju telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

Du ekstremalai iš Lietuvos pranešė, kad negali pakilti į kalno viršūnę, bet jiems nėra galimybės ir nusileisti. Jie, teigiama, ukrainiečių gelbėtojų, buvo apie 480 metrų aukštyje.

REKLAMA

Kaip pranešė Sevastopolio MČS (Ypatingų situacijų ministerija) tarnybos atstovė spaudai, gelbėtojai pakilo į kalno viršūnę ir nusileido iki užstrigusių ekstremalų.

Vienas lietuvis (varai ir pavardės neskelbiamos) buvo patyręs sunkų sukrėtimą, todėl jį evakavo su specialiai trosais. Antrasis alpinistas pats pakilo į kalno viršūnę kartu su gelbėtojais.

Nors ir užkopti į šį nedidelį kalną Kryme, reikia drąsos, azarto ir patyrimo.

Pasak nukentėjusiųjų, abu sportininkai į pusiasalį atvyko iš Vilniaus. Išvakarėse jie nusprendė pakilti iki Kuš-Kajaus. Tačiau keliaudami akmenuotu maršrutu, jie pasiklydo, todėl buvo priversti prašyti gelbėtojų pagalbos.

Kuš-Kajaus kalno aukštis - 627 metrai. Išvertus iš tiurkų kalbos kalno pavadinimas reiškia "Paukščio kalnas". Kalnas yra 30 kilometrų nuo kelio Sevastopolis-Jalta. Čia mėgsta treniruotis ekstremalai.

Kuš-Kajus turi 18 nuo 1B iki 5B sudėtingumo  maršrutų, kurių vidutinis ilgis 430 metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų