REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai už lango įnirtingai kapsi lietus, o niūrūs debesys, rodos, slegia visu sunkumu, nuotaiką praskaidrins šilto skanaus pyrago gabalėlis ir puodelis kavos ar arbatos. Jei obuolių ir įvairių uogų pyragai jums pabodo, siūlome išbandyti šiuos.

Kai už lango įnirtingai kapsi lietus, o niūrūs debesys, rodos, slegia visu sunkumu, nuotaiką praskaidrins šilto skanaus pyrago gabalėlis ir puodelis kavos ar arbatos. Jei obuolių ir įvairių uogų pyragai jums pabodo, siūlome išbandyti šiuos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bananų pyragas

Tešlai: 280 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 300 ml grietinės, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 90 g lydyto sviesto, 150 g cukraus, 2 kiaušiniai.

REKLAMA

Pabarstyti: 90 g miltų, 80 g lazdynų riešutų, 120 g rudojo cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 90 g sviesto, 3 bananai, 1 citrinos sultys.

Pirmiausia paruoškite mišinį pabarstyti: dubenyje sumaišykite miltus, smulkintus lazdynų riešutus, cukrų, druską, supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite, kol gausis trupiniai. Padėkite į šaldytuvą. Sumaišykite tešlai skirtus produktus ir išminkykite iki vienalytės masės. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Nuluptus bananus supjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite ir išdėliokite ant pyrago paviršiaus. Juos apibarstykite paruoštu trupinių mišiniu. Pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 45–50 min.

REKLAMA
REKLAMA

Migdolų ir moliūgų pyragas

Pyragui: 1,5 stiklinės miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio valgomosios sodos, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis malto cinamono, 1 šaukštelis malto imbiero, 0,5 šaukštelio tarkuoto muskato, 100 g sviesto, 1 stiklinė cukraus, 50 g rudojo cukraus, 1 stiklinė moliūgų tyrės, 2 kiaušiniai, 160 ml kefyro, skrudinti migdolai.

Kremui : 100 g sviesto, 2–4 šaukštai pieno, 1,5 stiklinės cukraus pudros, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštas vanilės ekstrakto.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Apvalią 23 cm skersmens formą ištepkite sviestu, dugną ištieskite sviestiniu popieriumi, jį patepkite sviestu ir pabarstyti miltais. Į vidutinio dydžio dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną ir muskatą. Suberkite imbierą ir gerai išmaišykite. Elektriniu smulkintuvu išsukite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purumo. Įmaišykite moliūgų tyrę. Po vieną dėkite kiaušinius ir kaskart gerai išmaišykite. Dalimis dėkite miltų mišinį pakaitomis su kefyru ir kaskart atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į paruoštą formą. Kepkite maždaug 50 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Elektriniu smulkintuvu išsukite kremui skirtą sviestą, persijotą cukraus pudrą, 2 šaukštus pieno ir druską. Jei kremas per tirštas, įpilkite daugiau pieno, o jei kremas per skystas – įberkite daugiau cukraus pudros. Kremas turi būti tepamos konsistencijos. Atvėsusį pyragą perkelkite ant lėkštės arba padėklo, o jo paviršių lygiu sluoksniu ištepkite kremu. Viršų apibarstyti skrudintais skaldytais migdolais.

Kriaušių pyragas

4 kriaušės, 1 šaukštas tarkuoto imbiero, 75 g sviesto, 150 g rudojo cukraus, 2 kiaušiniai, 150 ml natūralaus jogurto, 1 stiklinė kvietinių miltų, 0,5 stiklinės kviečių gemalų, 1 sauja kapotų migdolų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, druskos, 1 šaukštas sezamo sėklų.

REKLAMA

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite į dubenį ir sumaišykite su imbieru. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su ruduoju cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps balkšva. Supilkite jogurtą ir dar kartą išplakite. Atskirame inde sumaišykite miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberkite į plakinį ir dar kartą išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis. Į skardą sukrėskite pusę tešlos, sudėkite kriaušes, ant viršaus supilkite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje maždaug 40–50 minučių.

REKLAMA

Aguonų pyragas

300 g aguonų, 550 g cukraus, 9 kiaušiniai, 110 g maltų džiūvėsėlių, 1,5 šaukštelio cinamono, 1 l riebios grietinėlės, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kapotų riešutų, žiupsnelis druskos.

Aguonas perplaukite vandeniu, tada užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį brinkti.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Aguonas perkoškite per tankų sietelį arba marlę ir sumalkite mėsmale ar maisto smulkintuvu. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo. Trynius sumaišykite su 300 g cukraus ir plakite, kol masė taps balkšva. Plakinį sumaišykite su aguonomis, džiūvėsėliais, cinamonu, druska ir kiaušinių baltymais. Atsargiai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kad gautumėte aukštą pyragą naudokite maždaug 22–24 cm skersmens skardą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 40–45 min.

Atvėsinkite. Grietinėlę supilkite į puodą, suberkite likusį cukrų (250 g), vanilinį cukrų ir pavirkite, kol cukrus ištirps, o kremas šiek tiek pagels. Nuimkite nuo ugnies ir šiuo kremu lėtai ir kruopščiai sulaistykite iškepusį biskvitą. Kuo daugiau kremo susigeria, tuo biskvitas būna skanesnis. Likusį kremą vėl dėkite ant viryklės ir kaitinkite, kol gausite tirštą rusvos spalvos karamelę. Ją sukrėskite ant pyrago viršaus ir išlyginkite. Apibarstykite kapotais riešutais, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val. vėsti.

REKLAMA

Pyragas su šafranu

300 g sviesto, 300 g cukraus, 3 kiaušiniai, 350 ml pieno, 300 g kvietinių miltų, 3 šaukšteliai kepimo miltelių, žiupsnelis malto šafrano ir druskos, 1 šaukštas cukraus pudros.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol pasidarys purus. Įmuškite kiaušinius, suberkite šafraną ir gerai sumaišykite. Supilkite pieną ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sudėkite į plakinį ir išmaišykite. Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi. Į ją supilkite plakinį, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 val. ir 15–20 minučių. Pyragą atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra. Patiekite su arbata ar šviežiais vaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų