REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Google“ ir „LG Electronics“ pristatė išmanųjį telefoną „Nexus 4“, kuris pasaulinėje rinkoje pasirodys kitą mėnesį. Naujasis „Nexus“ linijos modelis turi LG techninę įrangą, naujausią „Android“ operacinę sistemą bei „Google Apps“ programas.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujojo „Nexus“ kūrimas LG kompanijai buvo didelis iššūkis ir garbė tuo pačiu metu. Galutinis mūsų ir „Google“ rezultatas maloniai nustebins vartotojus galingu veikimu, naujausiomis „Android“ galimybėmis, puikiu formos ir funkcijų balansu“, – „LG Electronics Mobile Communications Company“ pranešime cituojamas Jong-seok Parkas, bendrovės prezidentas ir vykdomasis direktorius.

REKLAMA

Savo ruožtu „Google Mobile and Digital Content“ padalinio vyresnysis viceprezidentas Andy Rubinas pabrėžė, kad tai pirmasis „Nexus“ telefonas, kuris buvo kuriamas  kartu su LG. Ši kompanija, anot jo, suteikė projektui vertingą gamybos patirtį ir lėmė, jog buvo sukurtas neįtikėtinai greitas ir funkcionalus bei vizualiai patrauklus ir patogus naudoti telefonas.

„Nexus 4“ turi 4 branduolių procesorių „Qualcomm Snapdragon S4 Pro“,  2 GB darbinės atminties ir naujausią „Android“ operacinę sistemą, sakoma pranešime. „Nexus 4“ yra šiuo metu greičiausias „Nexus“ serijos telefonas.

REKLAMA
REKLAMA

Jame įrengtas ryškus, natūralias spalvas atkuriantis 4,7 colių (11,75 cm) 1280x768 rezoliucijos „True HD IPS Plus“ ekranas. „Zerogap Touch“ technologija panaikina oro tarpą tarp stiklo ir paties ekrano: dėl to sensorinis ekranas yra plonersnis ir jautresnis. „Corning Gorilla Glass 2“ stiklu padengtas ekranas turi švelniai išlenktas briaunas,skirtas patogesniam ir sklandesniam valdymui.

Skelbiama, kad  „Nexus 4“ turi 8 megapikselių kamerą, itin detaliai fiksuojančią kiekvieną detalę. „Photo Spheres“ funkcija leidžia fiksuoti vaizdus visomis kryptimis, o dėl „Instant Upload“ galimybės nuotraukos automatiškai užfiksuojamos ir išsaugomos neprarandant nė vieno vertingo kadro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, „Nexus 4“ vartotojams prieinamos naujausios „Google“ programėlės, telefone integruota naujausia „Google Now“ versija, leidžianti patogiai organizuoti dienotvarkę – gauti priminimus, užsakymų patvirtinimą ir netgi suteikia fotografavimo galimybes.

Telefone įdiegta „Google Maps“ programa su GPS navigacija. Vartotojai ras 3D žemėlapius, „Street View“ ir „Indoor Maps“ funkcijas.

„Nexus 4“ yra suderinamas su GSM/HSPA+ ryšio technologijomis ir yra pritaikomas daugiau nei 200 mobiliojo ryšio tiekėjų pasaulyje. Vartotojams bus prieinamos dvi telefono versijos - su 8 GB ir 16 GB vidinės atminties. Nuo lapkričio 13 d. „Nexus 4“ bus prieinamas JAV, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Australijoje. Kitose rinkose telefonu bus pradėta prekiauti lapkričio pabaigoje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų