REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veido valymas: kokį būdą pasirinkti?

Šalinti iš organizmo tai, kas nereikalinga, sveika kūnui, o valyti veido odą – naudinga grožiui. Kaip tai atlikti? Veido valymo metodų yra daug. Svarbiausia – išsirinkti jums tinkamiausią.

Šalinti iš organizmo tai, kas nereikalinga, sveika kūnui, o valyti veido odą – naudinga grožiui. Kaip tai atlikti? Veido valymo metodų yra daug. Svarbiausia – išsirinkti jums tinkamiausią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl reikia valyti veidą?

Spuogeliai, kuriuos kosmetologai vadina komedonais, – tai problema, varginanti daugiau nei 80 procentų miesto gyventojų. Šis nemalonumas atsiranda ir dėl užterštos aplinkos ir gyvenimo būdo.

REKLAMA

Mūsų prakaito liaukos nuolat išskiria tam tikras riebalines medžiagas, saugančias odą nuo išdžiūvimo. Jos taip pat saugo ir nuo kenksmingo aplinkos poveikio. Atsiradusios odos paviršiuje, šios riebalinės medžiagos susimaišo su suragėjusių odos ląstelių dalelėmis. Esant normaliam odos atsinaujinimo ciklui ląstelės apsivalo savaime, bet veikiamos streso, hormonų svyravimų, kai nuolat neišsimiegama, netaisyklingai maitinamasi, galiausiai susirgus vidaus organų ligomis, kai gausiau prakaituojama, ląstelių atsinaujinimo ciklas sulėtėja. Dėl to užsiteršia odos paviršius, negyvos ląstelės šalinamos vangiau, prakaito liaukos užsikemša ir liaujasi normaliai funkcionavusios, jos padidėja, odos paviršiuje atsiranda mums gerai pažįstamų juodų taškelių.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi komedonai susidaro ne odos paviršiuje, o giliau viduje, jokie kremai, šveitikliai ar kaukės nepadės jų atsikratyti. Odą išlygins ir skaistumą grąžins tik profesionalus veido valymas.

Tiesa, daugybę moterų atbaido draugių komentarai, kad veido valymas – skausminga procedūra, po kurios dar savaitę oda lieka paraudusi, sudirgusi. Taip, veido valymas – šiek tiek skausmingas procesas, tačiau jis būtinas, o dėl jo teikiamos naudos tikrai verta šiek tiek pakentėti.

Odos valymas ultragarsu

Prieš procedūrą veidas paruošiamas valymui, oda ištepama losjonu arba geliu su vaisių rūgštimis, kuris suminkština odą ir komedonus. Pats valymas atliekamas ultragarso aparatu, skleidžiančiu akustines ultragarsų bangas. Tuo pat metu specialiu antgaliu atliekamas vibracinis masažas, veikiantis odą ląstelių lygmeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia procedūra nuvalo suragėjusių odos ląstelių sankaupas, stimuliuoja kraujotaką, po jos oda geriau aprūpinama deguonimi, pagerėja epidermio tonusas. Deja, ultragarso bangos nėra tokios galingos, kad į odos paviršių iškeltų komedonus, taigi jie taip ir lieka viduje. Ultragarsinis veido valymas tėra švelnus veido šveitimas.

Vakuuminis valymas

Atliekamas specialiu aparatu, kai prie veido odos priglaudus antgalį sukuriamas neigiamas slėgis. Šis metodas pagerina kraujotaką, padeda išsklaidyti kapiliarų tinklą, po aknės likusius randelius, stimuliuoja medžiagų apykaitą odos ląstelėse, bet ir šis valymo būdas yra daugiau paviršinis, dažnai net nepašalina visų negyvų ląstelių, epidermio paviršiuje gali likti žymių.

REKLAMA

Mechaninis veido odos valymas

Tai laiko patikrinta ir bene pati efektyviausia procedūra, padedanti ne tik atgauti odos skaistumą, bet ir atsikratyti spuogelių. Prieš procedūrą veido oda paruošiama, kad vėliau jos sudirgimas ir paraudimas būtų minimalus. Iš pradžių ji nušveičiama, pašalinamos negyvos odos ląstelės. Tada specialiais preparatais suminkštinami komedonai, esantys giliuosiuose odos sluoksniuose, oda dezinfekuojama. O tada, žiūrėdama į odą per didinamąjį veidrodį, kosmetologė mechaniškai išspaudžia komedonus. Išspaudžiami tik tie komedonai, kurie būna pakankamai subrendę valymo metu. Todėl dažniausiai rekomenduojama atlikti ne vieną, o 3–4 odos valymo procedūrų seriją kas keletą savaičių.

REKLAMA

Po procedūros veidas nuvalomas losjonu, kartais dar papildomai atliekamas šveitimas. Kad užsivertų poros, dedama poras sutraukianti kaukė.

Mechaninis veido valymas išties veiksmingai pagerina odos būklę. Tiesa, jis yra nemalonus, po jo keletą dienų jusite didesnį ar mažesnį odos sudirgimą.

Cheminis šveitimas

Nors šio metodo pavadinimas daugeliu kelia šiurpą, vis dėlto tai – puiki mechaninio odos valymo alternatyva. Visų pirma dėl to, kad jis ne toks skausmingas.

Cheminis šveitimas – tai kontroliuojamas cheminis odos paviršiaus nudeginimas. Jis išlygina viršutinį epidermio sluoksnį, pašalina suragėjusias odos ląsteles ir komedonus. Atliekant procedūrą naudojamos vaisių, retinolio arba salicilo rūgštys. Jos taip pat naudojamos ir po procedūros, odos reabilitacijai. Vaisių rūgštys drėkina odą ir skatina jos regeneraciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Cheminis odos valymas ne tik padeda atsikratyti komedonų, bet ir išlygina odos paviršių, randeliai tampa mažiau pastebimi. Vaisių rūgštys odą jaunina, stimuliuoja kolageno ir elastino gamybą giliuosiuose jos sluoksniuose. Tačiau daugelį nuo procedūros atbaido 3–4 dienų periodas, per kurį ant odos susidaro plonas rudas šašų sluoksnis, taigi apribojamas žmogaus aktyvumas. Taip pat padidėja hiperpigmentacijos rizika, todėl prieš einant į lauką būtina tepti veidą kremu, saugančiu nuo ultravioletinių spindulių.

Parengė Laura Mureikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų