REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausiai akcentuojama švarios aplinkos, neužteršto oro, darnios, sveikos gyvensenos siekiamybė. Galime pasidžiaugti, jog visuomenės skiriamas dėmesys beglobių gyvūnų problemai taip pat didėja. Visai neseniai duris atvėrė nauja organizacija VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, vadovaujama Beatričės Vaitiekūnaitės.

Dažniausiai akcentuojama švarios aplinkos, neužteršto oro, darnios, sveikos gyvensenos siekiamybė. Galime pasidžiaugti, jog visuomenės skiriamas dėmesys beglobių gyvūnų problemai taip pat didėja. Visai neseniai duris atvėrė nauja organizacija VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, vadovaujama Beatričės Vaitiekūnaitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu galėtų, Beatričė išgelbėtų visus pasaulio gyvūnėlius. Būtų šaunu kiekvienoje srityje turėti tokių atsidavusių ir darbščių žmonių“, – taip Beatričę trumpai apibūdino Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Beatričė jau apytiksliai metus dirba Liberalų sąjūdžio būstinėje. Nuo to laiko kolegos laisvą nuo darbo minutę kalba ne tik apie politiką, bet ir domisi, kaip Beatričei sekasi rūpintis jos globojamais kačiukais ir šuniukais, klausinėja kuo galėtų padėti.

„Labai malonu matyti sveikų ir linksmų gyvūnėlių nuotraukas. Tačiau vardan to reikia įdėti labai daug pastangų ir pinigų, nes iš mirties nasrų ištrauktus gyvūnus reikia ir gydyti, ir maitinti. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsiranda vis daugiau tokių aktyvių žmonių kaip Beatričė, kurių pašaukimas kuria gėrį ir praskaidrina mūsų kasdienybę“, – sakė E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacijos tikslas – vykdyti visuomenės švietimą gyvūnų globos klausimais (projektų, renginių, akcijų principu), viešinti žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, dirbti su įstatymais, suteikti pagalbą gyvūnų globos organizacijoms/prieglaudoms. Planuojama netgi pradėti švietimo projektą mokyklose ir universitetuose.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė turi sukaupusi daug patirties savanorystės srityje. Ši veikla suteikė prasmę merginos gyvenimui ir padėjo į supantį pasaulį pažvelgti kitomis akimis.

„Beatričę pirmąsyk pastebėjau Europos savanoriškos veiklos metams skirtoje LTV laidoje „Savanorių biuras“. Kometa savanoriškų organizacijų padangę nušvietusi mergina kvietė žmones talkinti gyvūnus prižiūrinčiai organizacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartais girdžiu sakant, kad savanoriška veikla skirta tiems, kam nepasisekė versle ar neužteko kantrybės valstybės tarnyboje. Beatričė yra gyvas to paneigimas. Karšta širdis, nesavanaudiškumas ir atjauta, kūrybinė energija ir veiklus efektyvumas, gebėjimas sutelkti būrius talkininkų ir išjudinti įsisenėjusių problemų sprendimą – visa tai apie Beatričę ir jos darbą vystant pagalbą gyvūnams.

Rūpestis beglobiais gyvūnais ilgai buvo savivaldybių sanitarinių tarnybų reikalas. Entuziastų dėka tūkstančiai kačių ir šunų gelbėjami nuo nehumaniško „galo“, juos išgydant, skiepijant ir surandant rūpestingus šeimininkus. Šių organizacijų dėka propaguojamas naujas požiūris į benamių gyvūnų populiacijos kontrolę ir priežiūrą. Pastaraisiais metais matyti ženklūs teigiami poslinkiai šioje srityje – ir jie vyksta dėka tokių, kaip Beatričė“, – kalbėjo nevyriausybinių organizacijų ekspertas, „Maisto bankas“ plėtros ir komunikacijos vadovas, Vaidotas Ilgius.

REKLAMA

Nuo vaikystės mylėjusią mažuosius keturkojus B. Vaitiekūnaitę, visą laiką neramino mintis, kad ji nugyvenusi gyvenimą senatvėje supras jog tiesiog atėjo, pabuvo ir išėjo: nieko nepakeitė, nepadarė geriau, nepaliko įspaudo gyvenimo kelyje dėl to mergina nusprendė pasinerti į savanorystę.

„Labai džiaugiuosi pažintimi su Beatriče, tai yra ir gerų idėjų, ir labai atsakingas žmogus.

Džiaugiuosi, kad Beatričė turi gerų, nuoširdžių, altruizmo vedinų bendraminčių komandą ir mes visų jų dėka kartu per festivalius ir ištisus metus gyvūnų globai, galime nuveikti daug gerų darbų “, – Vaida Venckutė, festivalių „Galapagai– Roko naktys“ ir „Bliuzo naktys“ organizacinės komandos narė.

REKLAMA

„Kaip visą šį laiką savanoriškai dirbau gyvūnų gerovės vardan, taip ir toliau tą darysiu. Padėdama prieglaudoms pirmenybę planuoju skirti LGGD VS, kadangi jie turi didelį krūvį ir labai mažai finansinių bei žmogiškųjų išteklių. Žinoma, stengsiuosi nepamiršti ir kitų. Visi stengiamės dėl to pačio tikslo“, – B.Vaitiekūnaitė.

Lietuvoje beglobių gyvūnų problema tokia didelė, kad dabar esančios organizacijos yra priverstos spręsti problemos pasekmę – t.y. gelbėti jau esančius beglobius. O laiko spręsti problemai nebelieka. Kita vertus, gal ir gerai šiuos du dalykus atskirti ir kiekvienai organizacijai orientuotis į savus darbus, žinoma, tarpusavyje bendradarbiaujant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Beatričė – jauna, iniaciatyvi, savarankiška, turinti daug energijos, noro ir galimybių padėti beglobiams gyvūnams. Jos tikslas – savo autoriteto dėka, viešinti problemas susijusias su beglobiais gyvūnais, ieškoti būdų jas spręsti. Porą metų ji buvo viena svarbiausių LGGD Vilniaus skyriaus projektų koordinatorių ir strateguotojų. Atėjo laikas, kai savarankiška asmenybė, nusprendė įgyvendinti savo vizijas, įkurdama „Gyvūnų gerovės iniciatyvas“ ir savo veiklą nukreipdama ne į pasekmes, o į priežastis. Tikimės, kad GGI prisidės prie beglobių gyvūnų skaičiaus mažinimo, o ji pati savo projektais rems „Gyvybės vagonėlių“ šunelius ir katinėlius. Linkime jai sėkmės ir gražaus bendradarbiavimo“, – Rūta Rimšelienė, Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus viena iš įkūrėjų.

„Žinoma, savanoriška veikla globojant gyvūnus yra viena „jauniausių“, čia dar daug neartų dirvonų ir galimybių diegiant inovacijas. Džiaugiuosi išgirdęs apie Beatričės naujas „Gyvūnų gerovės iniciatyvas“ ir esu tikras, jog matysime ją tarp ateities lyderių“, – pridūrė V. Ilgius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų