REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant didžiausioms metų šventės savo pelno dalį planuoja smarkiai padidinti ne tik žaliaskarių pardavėjai, Kalėdų seneliais dirbantys piliečiai ar dovanų pakuotojai, švenčių metas tikras darbymetis ir kelionių organizatoriams, mat vis daugiau tautiečių atsisako švenčių prie mišrainėmis nukrautų stalų ir renkasi kelių dienų keliones į kaimynines šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė nuo 80 litų

Pasižvalgius po kelionių agentūrų ir grupinių pirkimų tinklalapius akivaizdu, kad jau įsibėgėja šventinio laikotarpio kelionių pardavimai. Naujienų portalas Balsas.lt pasidomėjo, kur ir už kokią kainą galima nukeliauti šventiniu laikotarpiu sekant nuolaidų pasiūlymus grupinių pirkimo tinklalapiuose.

REKLAMA

Tarp pigių autobusinių kelionių pasiūlymų galima atrasti daug kelionių į kaimynines Latviją ir Estiją. Štai Naujųjų metų sutikimas Taline (vienos dienos kelionė) kainuos tik apie 130 litų, o dar pigiau atsieis Ryga – apie 80 litų, šiek tiek brangiau naujųjų sutikimas kainuos Ventspilyje – apie 230 litų.

Kelionių organizatoriai vis aktyviau siūlo ir keliones jūra – už Naujųjų metų sutikimą kruiziniame laive plaukiant iš Talino į Helsinkį tektų mokėti apie 550 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo Krokuvos iki Venecijos

Jei nuspręstumėte šventiniu laikotarpiu vykti į Lenkiją, tai Kalėdinė dviejų dienų kelionė (gruodžio 26-28 dienomis) į Krokuvą jums kainuotų apie 400 litų, o štai Naujųjų metų sutikimas šiame mieste būtų brangesnis – kainos su nuolaida prasideda nuo 425 litų.

Jei vis tik norėtųsi per Naujuosius metus pasilepinti Pietų Europos šiluma galimas varianntas Naujųjų metų sutikimui – Venecija. Autobusinė kelionė kainuos apie 800 litų asmeniui.

Kalėdiniam laikotarpiui kelionių organizatoriai pateikia nemažai pasiūlymų keliauti į Prahą ar Berlyną – už 3-4 dienų kelionė gali tekti pakloti apie 350 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykstama pasilepinti saule

Kelionių organizatoriaus „Novarturas“ vadovas Linas Aldonis, paklaustas, kokių naujienų keliautojams pasiūlė švenčių laikotarpiui, sakė: „Šią žiemą siūlome keliones į Indiją, Goa kurortą, kuriame siūlome sutikti Naujuosius metus, taip pat organizuojame keliones į Tailandą (Bangkoką) ir Jungtinius Arabų Emyratus (Dubajų). Žiemos sezonu taip pat siūlome slidinėjimo keliones į Austriją.“

Pašnekovo teigimu, šiemet keliautojams siūloma nemažai autobusinių kelionių į Europos miestus. „Populiarios kelionės į Disneilendą, Laplandiją, populiarūs Vokietijos miestai – Hamburgas, Brėmenas. Taip pat yra galimybė vykti į Venecijos karnavalą, populiarios ir vos kelių dienų kelionės į kaimynines šalis.“

REKLAMA

Aldonis teigė, kad žmonės jau gana aktyviai perka šventines keliones: „Keliautojų aktyvesnį domėjimąsi kelionėmis šventiniu laikotarpiu pastebime jau po Vėlinių. Panašu, kad vis daugiau žmonių per didžiasias metų šventes nelieka su namiškiais, o vyksta į keliones nors ir porai dienų.“

Kelionei skiria iki 2 tūkst. litų

Pašnekovo teigimu, kelionių pasiūla grupinio pirkimo portaluose neturi lemiamos įtakos kelionių pardavimui šventiniu laikotarpiu, mat planuojantys savo keliones žmonės dažnai linkę nelaukti paskutinės minutės pasiūlymų ir kelionę pirkti anksčiau. L. Aldonis prasitarė, kad į tokius populiarius kurortus kaip Tenerifė, jau likę vos po keletą kelialapių.

REKLAMA

Kalbėdamas apie tai, kiek išleidžia lietuviai žiemos atostogoms, pašnekovas teigė, kad išskiritinai kalėdinių pramogų ieškantys keliautojai už pažintines keliones pasiruošę pakloti apie 1-2 tūkst. žmogui, o norintys pabėgti nuo šaltos lietuviškos žiemos į smėlėtą paplūdimį ir pasimėgauti kaitria saule – išvykai skiria apie 2 tūkst. litų.

„Kaina priklauso ir nuo to, kokių pageidavimų turi pats keliautojas. Jei jis norės vykti su maitinimo tipu „viskas įskaičiuota“ ir prabangaus viešbučio, natūralu, kad kelionė bus brangesnė“, – sakė L. Aldonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maršrutus testuoja iki švenčių

Kelionių agentūros „Kelionių laikas“ rinkodaros vadovas Audrius Martinkėnas kalbėdamas apie keliones šventiniu laikotarpiu sakė: „Šiemet keliautojams pasiūlysime kelias naujienas bei ne vieną laiko patikrintą maršrutą. Dažnai dar iki švenčių pasiūlome nemažą kiekį kelionių ir laikui bėgant įsitikiname, kurios iš jų tikrai patrauklios turistams. Kasmet keliautojų pomėgiai kinta.“

Pašnekovas juokavo, kad tikėtis visai naujų maršrutų būtų truputį naivoka, juk net labai norint pasaulio padidinti neišeis. „Siūlome keliones į kalėdines muges, o Naujiesiems metams lieka tradiciniai maršrutai – Berlynas, Praha, Talinas, Ryga, Minskas. Paprastai šias keliones renkasi žmonės, kurie nenori išvykai imti papildomų atostogų ar laisvų dienų, tad išvykos laikas dažniausiai būna 2-4 dienos“.

REKLAMA

Kelionės autobusu biudžetas – 400-500 litų

Apie tai, ar tiesa, kad lietuviai pamažu atsisako švęsti šventes prie mišrainėmis nukrautų stalų ir švenčių laikotarpiu vyksta į keliones: „Apie šiuos metus kalbėti dar anksti, bet praėjusių metų kelionių pardavimai šiuos šventimo tradicijų pokyčius įrodė.“ Keliaudami autobusu lietuviai šventinio laikotrapio kelionėms linkę išleisti vidutiniškia apie 400-500 litų.

Ar grupinio pirkimo portalų pasiūlymai turi lemiamos įtakos švenčių laikotarpio kelionių pardavimams? „Praėjusiais metais toks kelionių pardavimo būdas pasiteisino, bet šiemet ir kitos kelionių agentūros pradėjo naudoti šį pardavimų kanalą, tad rinkoje yra labai daug pasiūlymų, bet pardavimų dėl to nedaugėja.“. Pašnekovo teigimu, kai kurie organizatoriai grupinio pirkimo portaluose keliones pradėjo pardavinėti lapkričio pradžioje ir jų pasiūlymai tebėra aktyvūs, vadinasi, keliautojai nepuola jų graibstyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų