REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nemenką vadovavimo patirtį valstybės institucijų sektoriuje sukaupęs Zenonas Vaigauskas kratosi jam lipdomos rinkimų prievaizdo etiketės ir pagrindine VRK užduotimi įvardija ne rinkimų priežiūrą, o jų organizavimą ir vykdymą, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau skuba pridurti, kad nesąžiningiems rinkimams statomos kliūtys laikui bėgant tobulėja, tad ir nusistovėję komisijos darbo principai ateityje turėtų keistis.

REKLAMA

„Aš esu karštas balsavimo internetu šalininkas. Lietuva tam pribrendo, internetinis balsavimas gali išspręsti visas balsavimo baimes. Tai reikėtų diegti pamažu“,- sakė Z.Vaigauskas.

Ji sutinka, kad per šiuos rinkimus balsų pirkėjai parodė daug išmonės.

„Balsų pirkimo formos ypač tobulėja, kai siauriname balsavimo galimybes, o atsakomybės nedidiname. Prieš dešimtmetį balsą pardavęs rinkėjas pasakydavo balsavęs už pirkėjo kandidatą ir gaudavo atlygį, o per šiuos savivaldos rinkimus iš parsiduodančių rinkėjų buvo prašoma atnešti biuletenio nuotrauką, padarytą telefonu, - pasakoja Z.Vaigauskas. - Neseniai pradėtas naudoti ir karuselės metodas, kai pradininkas atsineša tuščią biuletenį, jį pažymi ir perduoda tam, kuris eina į rinkimų apylinkę. Šis įmeta pažymėtą biuletenį ir atneša tuščią. Už tai gauna atlygį. Taip buvo kone išplėtotas verslas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų