REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusius dvejus metus užsieniečiai pacientai Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sistemai įsiskolino 32 mln. svarų sterlingų, rodo Nacionalinės sveikatos apsaugos sistemos (NHS) statistiniai duomenys, kuriais remiasi šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Skola susidarė už įvairias operacijas ir skubios medicininės pagalbos paslaugas, kurias britų medikai suteikė užsienio turistams ir šalyje gyvenančius artimuosius ar draugus lankiusiems asmenims. Jie turėjo susimokėti už šias paslaugas, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių to nepadarė.

REKLAMA

Pavyzdžiui, vienu atveju iš Ganos atvykusiam vyrui buvo atlikta 80 tūkst. svarų sterlingų kainavusi smegenų operacija, už kurią nebuvo sumokėta. Kitu atveju Jungtinių Valstijų pilietis buvo gydytas nuo plaučių uždegimo, ir tas Britanijos sveikatos apsaugos sistemai kainavo 111 tūkst. svarų sterlingų. Tačiau pasveikęs vyras išvyko nesusimokėjęs.

Kai kurie užsienio šalių piliečiai tikslingai atvažiuoja į Jungtinę Karalystę, kad galėtų pasinaudoti jos medicinos paslaugomis ir vėliau išvykti nesumokėjus, sakoma NHS ataskaitoje. Toks reiškinys jau vadinamas „medicininiu turizmu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Britanijos mokesčių mokėtojai negali sau leisti teikti brangių gydymo paslaugų bet kokiam užsieniečiui, atsidūrusiam Jungtinės Karalystės teritorijoje.“, – pareiškė Britanijos mokesčių mokėtojų aljanso atstovė.

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerijoje sako, kad NHS tiesiog negali atsisakyti žmonėms suteikti medicininę pagalbą, kurios jiems reikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų