REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio vyriausybė pranešė, kad jos interneto tinklalapiai užfiksavo apie 44 mln. programišių bandymų įsilaužti į duomenų bazes nuo trečiadienį prasidėjusio Gazos ruožo bombardavimo, skelbia „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot finansų ministro Yuvalio Steinitzo, tik vieną kartą buvo sėkmingai įsibrauta į vyriausybės portalą, kurio pavadinimas neviešinamas. Tačiau po dešimties minučių tinklalapis vėl buvo prieinamas.

REKLAMA

Kasdien prieš Izraelio vyriausybės tinklalapius įvykdoma šimtai kibernetinių atakų, teigiama Finansų ministerijos pranešime.

Dažniausiai bandoma pasikėsinti į tinklalapius, susijusius su Izraelio nacionaliniu saugumu, tačiau prezidento interneto tinklalapis taip pat yra užfiksavęs 10 mln. programišių bandymų įsilaužti į sistemą. Užsienio reikalų ministerijos portalas patyrė 7 mln. kibernetinių atakų, o ministro pirmininko – apie 3 mln.

REKLAMA
REKLAMA

Nors kibernetinių atakų šaltiniai paplitę po visą pasaulį, daugiausia jų yra Izraelyje ir palestiniečių teritorijose.

„Ministerijos kompiuterių programos ir toliau blokuos milijonus kibernetinių atakų. Mes džiaugiamės savo investicijų į kompiuterių saugumo sistemų modernizavimą rezultatais“, – sakė J. Štainicas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų