REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano sostinėje Teherane vyksta Sirijos vyriausybės atstovų ir opozicinių politinių partijų konferencija, kurios metu bus siekiama susitarti dėl 21 mėnesį trunkančios krizės sprendimo, remdamasi naujienų agentūra „Irna“ skelbia „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį prasidėjusiose diskusijose dalyvauja apie 200 Sirijos visuomenės atstovų, tarptautinių ekspertų ir užsienio šalių ambasadorių.

REKLAMA

Irano užsienio reikalų ministras Alis Akbaras Salehis pasveikino konferenciją kaip naują iniciatyvą, skirtą įgyvendinti teisėtus Sirijos žmonių reikalavimus.

Vyriausybė pripažino Sirijos gyventojų teisę dalyvauti rinkimuose, rinkti prezidentą ir mėgautis spaudos ir politinių partijų laisve bei pareiškė esanti apsisprendusi įvykdyti šias reformas, A. A. Salehis sakė „Fars“.

Delegatai susitarė įkurti komitetą, kuris skatintų nacionalinį dialogą Sirijoje ir tęstų diskusijas su opozicijos veikėjais, kurie buvo pakviesti į konferenciją Teherane, tačiau dėl įvairių priežasčių neatvyko.

REKLAMA
REKLAMA

Sukilėlių grupės antrame didžiausiame Sirijos Alepo mieste atsisakė pripažinti Nacionalinę Sirijos revoliucinių ir opozicinių jėgų koaliciją, kuri lapkričio 11 dieną buvo sudaryta kaip teisėta Sirijos žmonėms atstovaujanti grupė.

Sirijos vyriausybė anksčiau yra sakiusi, jog yra pasiruošusi su opozicijos grupėmis sėsti prie derybų stalo kol bus nutrauktos kovos. Tačiau opozicija pareiškė, kad prieš pradedant derybas prezidentas Basharas al Assadas turi pasitraukti iš valdžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų